• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posle partizanovca, zvezdaš vodi "Janeze"?

Autor mondo.rs

Slovenački mediji licitiraju sa imenima kandidata za nasljednika Srećka Kataneca na klupi Slovenije.

 Robert Prosinečki kandidat za selektora Slovenije Izvor: MN PRESS
12. 1. 1969. Robert Prosinečki
Izvor: MN PRESS

  Slovenačka fudbalska reprezentacija nije uspjela da se plasira na Svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine, a to znači i da je mandat Srećka Kataneca na funkciji selektora završen.

Kako to obično biva, počelo je licitiranje imenima - od Matjaža Keka, trenera Rijeke, preko trenera Maribora Darka Milaniča, a najozbiljniji kandidat, navode mediji u Sloveniji, jeste Robert Prosinečki, bivši fudbaler zagrebačkog Dinama, Crvene zvezde, hrvatske reprezentacije, a bio je i trener Zvezde. Prosinečki je u minulim kvalifikacijama bio selektor reprezentacije Azerbejdžana.

Navodno je sa Prosinečkim sve, manje-više, dogovoreno i da bi Hrvat već u utorak mogao da dođe u Ljubljanu na finalizaciju.

Prosinečki je dobio vjetar u leđa od legende slovenačkog fudbala Branka Oblaka, koji je rekao da je možda sazrelo vrijeme da slovenačku reprezentaciju vodi neki inostrani trener, napravivši paralelu sa slovenačkim selekcijama iz drugih sportova, poput košarkaške, koju je do evropske krune predvodio Srbin Igor Kokoškov.
"Mislim da to ne bi bilo loše rješenje. Za mene je najbolji igrač bio Robert Prosinečki koji sada vodi Azerbejdžan. Ako je makar približno tako dobar u ulozi selektora kakav je bio na terenu, onda bi Sloveniju mogao da vodi lijevom rukom", rekao je nekadašnji igrač Hajduka i Bajerna i jedan od najboljih slovenačkih fudbalera svih vremena.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC