• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Efikasno u Leverkuzenu, "vukovima" peti remi

Autor mondo.ba

Tradicionalno - efikasno na "Baj Areni" kad igraju Leverkuzen i Volfsburg (2:2).

Na posljednjih 10 mečeva Bajera i Volfsburga samo na jednom dvoboju u aprilu 2013. godine su postignuta SAMO dva gola, pa je efikasna tradicija nastavljena i u nedjelju popodne na "Baj Areni" u okviru osmog kola Bundeslige.

LEVERKUZEN - VOLFSBURG 2:2 (1:1)

Mnogo zadovoljniji ovim bodom mogu biti gostujući fudbaleri jer je domaćin stvorio barem šest, sedam stopostotnih šansi pored postignutih golova i najviše zahvaljujući belgijskom golmanu Koenu Kastelsu, "vukovi" odlaze kući neporaženi i to peti put ove sezone.

Mogao je u samom finišu Volfsburg čak da stigne i do pobjede da je mladi Nigerijac Viktor Osimen bio prisebniji, ali opet šta su sve promašili domaći igrači, "kraljevi remija" u Njemačkoj moraju biti zadovoljni.

"Apotekari" su od starta žestoko napadali i stvarali šanse, prednjačila su braća blizanci Lars i Sven Bender, ali do 29. minuta nisu uspjeli da probiju bedem Volfsburga.

Tada se poslije centaršuta iz kornera, Lars Bender najbolje snašao u gužvi i pogodio mrežu "vukova" - 1:0. Bio je to Benderov prvi gol poslije posta od čak 533 dana u njemačkoj Bundesligi.

Većim dijelom prvog poluvremena se golman gostiju Koen Kastels vjerovatno osjećao "kao na streljani", odlično je u nekoliko navrata odbranio udarce Leona Bejlija i Kevina Folanda, dok je njegov kolega Bernd Leno prvi put morao da interveniše u 40. minutu kad je sa velike udaljenosti šutirao Maksimilijan Arnold.

Iako su bili neuporedivo slabiji tim, "vukovi" su minut prije odlaska na odmor uspjeli da izjednače.

Holanđanin Pol Verheg je odlično centrirao sa desne strane, a između dvojice defanzivaca Bajera, najviši u skoku na petercu bio je napadač Liverpula na pozajmici u Volfsburgu Divok Origi za 1:1.

Taj izjednačujući pogodak nije previše "nasekirao" Bajer iako su u nastavku "vukovi" uspjeli donekle da uspostave ravnotežu i pariraju izabranicima Hajka Herliha.

Poslije lijepe akcije u 61. minutu uslijedio je mat u tri poteza za novo vođstvo "apotekara" - Brazilac Vendel je poslije duplog pasa sa Leonom Bejlijem na petercu pronašao Argentinca Lukasa Alarija, koji je na "krivoj nozi" uhvatio golmana gostiju (2:1).

Samo osam minuta kasnije,"vukovi" su ponovo izjednačili! Poljski veteran Jakub Blaščikovski je između trojice defanzivaca plasirao loptu u donji desni ugao domaćina - 2:2.

Do kraja je bilo šansi na obje strane, ali su najbolju propustili fudbaleri Volfsburga u 88. minutu za potpuni preokret poslije akcije Junuza Malog, ali je Nigerijac Viktor Osimen bio za malo neprecizan.

BUNDESLIGA 8.KOLO

Bajer - Volfsburg 2:2 (1:1)
/Bender 29, Alario 61 - Origi 44, Blaščikovski 69/

Verder - Borusija Menhengladbah


Subota:

Bajern - Frajburg 5:0 (2:0)
/Šuster autogol, Koman 42, Alkantara 63, Levandovski 75, Kimih 90+4/

Hanover - Ajntraht 1:2 (1:1)
/Sane 36 - Aler 10, Rebić 90/

Herta - Šalke 0:2 (0:0)
/Gorecka 54 pen, Burgštaler 78/

Hofenhajm - Augzburg 2:2 (0:0)
/Hubner 52, Ut 85 - Gregorić 75, Guvelev 90/

Majnc - HSV 3:2 (1:1)
/Maksim 3, Bel 52, Laca 58 - Valas 9, Salihović 90+2 pen/

Borusija Dortmund - Lajpcig 2:3 (1:2)
/Obamejang 4, 64 pen - Sabicer 10, Poulsen 25, Ogusten 49 pen/

Petak:

Štutgart - Keln 2:1 (1:0)
/Donis 38, Akolo 90+4 - Hanjc 77/

TABELA: Borusija 19, Bajern 17, Lajpcig 16, Hofenhajm 15, Šalke 13, Ajntraht 13, Augzburg 12, Hanover 12, Menhengladbah (-1) 11, Majnc 10, Štutgrat 10, Herta 9, Leverkuzen 9, Volfsburg 8, HSV 7, Frajburg 7, Verder (-1) 4, Keln 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC