• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jović "prvi" na obaraču, prvenac Kelna!

Autor mondo.ba

Prva pobjeda za Keln, asistent Miloš Jojić. Gaćinović asistirao Joviću za najbrži gol Bundesa ove sezone, ali je Ajntraht ispustio dva gola prednosti. Bajern slavio u Štutgartu. Het-trik Finbogasona za bod Augzburga.

Kakvo popodne na terenima Bundes lige!

Na pet mečeva postignuto je 16 golova, čak tri tima "iščupala" su bod u sudijskoj nadoknadi vremena, četvrti je propustio idealnu priliku da uradi isto to, a "fenjeraš" Keln konačno je zabilježio prvu pobjedu!

Šampion Bajern nije izgubio u posljednjem kolu pred zimsku pauzu još od sezone 2001/02 i taj niz nije došao u pitanje ni ovog popodneva u Štutgartu.

Bavarci su slavili rezultatom 0:1 (0:0), a pobjedu i dvocifrenu bodovnu prednost u odnosu na najbliže rivale sačuvao im je u nadoknadi vremena golman Sven Ulrajh, odbranivši penal Kongoancu Akolou!

Prethodno su igrači Bajerna bili pomalo neozbiljni u dvije kontre, propustili su priliku da "ovjere" pobjedu, ali na kraju ipak nisu kažnjeni za to.

Prvo poluvrijeme, po jakoj kiši, završeno je bez golova, iako je bilo dobrih prilika. Slično kao na utakmici protiv Kelna u srijedu, Bajern je imao inicijativu i posjed lopte, ali Rodrigez, Levandovski i Humels nakon "flipera" u šesnaestercu nisu bili precizni.

Štutgart je imao veliku priliku preko Akoloa u 7. minutu, ali je Sven Urljah fenomenalno odbranio.

Bajern je u drugom dijelu nastavio sa dominacijom, a put do tri boda pronašao je Tomas Miler u 79. minutu. Zanimljivo je da Bavarci nisu nikada izgubili utakmicu u Bundesligi kada je Miler bio strijelac.

-BALKANSKA VEZA U FRANKFURTU-

Ajntraht je u vođstvo došao već u 2. minutu kada su kombinovali Ante Rebić i srpski internacionalci Mijat Gaćinović i Luka Jović.

Hrvat je odlično prihvatio dugu loptu i u šesnaestercu pronašao natrčalog Gaćinovića koji je u petercu uposlio Luku Jovića koji se lijepo snašao i savladao Farmana i postigao najbrži gol u ovoj sezoni Bundeslige.

Ajntraht je golom Sebastijana Alera imao dva gola prednosti, ali su Embolo i Naldo izvukli bod za Šalke koji je neporažen na trinaest uzastponih utakmica.

-PRVA POBJEDA ZA KELN-

U posljednjem kolu prije odlaska na zimsku pauzu ekipa Kelna je zabilježila svoju prvu pobjedu, da li će to biti prekasno da bi "jarčeve" gledali u Bundesu i naredne sezone vidjećemo u proljećnom dijelu.

 Nadu za "jarčeve" budi činjenica da su u posljednje četiri utakmice u ligi postigli šest golova, dok su u prvih trinaest kola postigli samo četiri.

Asistent za gol Kristijana Klemensa koji je donio prva tri boda za Keln bio je Miloš Jojić.

U preostale dvije utakmice popodnevnog programa Augzburg, tačnije Alfred Finbogason je postigao dva gola u sudijskoj nadoknadi za remi protiv Frajburga.

Dok je u duelu Verdera i Majnca, dvije ekipe koje su ove sezone kombinovano napravile 11 "ozbiljnih" prilika viđeno četiri gola i pravedna podjela bodova.

Bundesliga, 17. kolo

Augzburg - Frajburg 3:3 (1:1)
/Finbogason 2, 90+1, 90+3 - Gunter 20, Petersen 48, 66/

Ajntraht Frankfurt - Šalke 2:2 (1:0)
/Jović 1, Aler 66 - Embolo 82, Naldo 90+5/

Keln - Volfsburg 1:0 (0:0)
/Klemens 67/

Štutgart - Bajern 0:1 (0:0)
/Miler 79/

Verder Bremen - Majnc 2:2 (2:0)
/Bragfrede 2, Belfodil 17 - Kvaison 70, Fraj 90+4/

Borusija Dortmund - Hofenhajm (18.30)

Nedjelja:


Hanover - Bajer Leverkuzen (15.30)
RB Lajpcig - Herta (18.00)

Odigrano u petak:

Borusija Menhengladbah - HSV 3:1 (1:0)
/Azar 9, Rafael 74, 79 - Han 53/

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC