• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo tima Srbije za Split, selektor oseća nepravdu!

Autor mondo.rs

"Moramo da budemo svesni koliko bolji moramo biti da bismo slavili", rekao je Cvetković pred meč sa Hrvatima u Splitu za koji je odredio 16 imena. Tvrdi da će "kockasti" imati podršku EHF.

 Sastav-rukometne-reprezentacije-Srbije-Cvetkovic-najavljuje-nepravdu-u-Hrvatskoj Izvor: MN PRESS

Legendarni srpski rukometaš Rastko Stojković odložio je operaciju kolena kako bi se priključio treninzima ekipe i otputovao na Evropsko prvenstvo, ali je pauza koju je u međuvremenu napravio ostavila traga na njegovoj formi i on se nije našao na konačnom spisku putnika u Hrvatsku.

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković saopštio je danas spisak od 16 igrača za šampionat Evrope, na kojem ipak nema 36-godišnjeg pivotmena Stojkovića, uprkos tome što je odložio operaciju jer nije dovoljno spreman.



Selektor ima mogućnost da posle prve faze napravi dve izmene u timu, a Srbiju će protiv Hrvatske (petak, 20.30), Švedske (nedelja, 18.15) i Islanda (utorak, 18.15) u grupi predstavljati:

Golmani: Vladimir Cupara, Tibor Ivanišević.

Leva krila. Dobrivoje Marković, Nemanja Ilić.

Desna krila: Darko Djukić, Bogdan Radivojević.

Levi bekovi: Petar Djorđić, Milan Jovanović, Nemanja Obradović.

Srednji bekovi: Žarko Šešum, Petar Nenadić, Stefan Vujić.

Desni bekovi: Nemanja Zelenović, Marko Vujin.

Pivotmeni: Mijajlo Marsenić, Bojan Beljanski.

CVETKOVIĆ: HRVATI ĆE IMATI PODRŠKU EHF

"Poznajemo se dobro, imaće pritisak domaćeg terena, ali i podršku Evropske federacije kao organizatori. Toga moramo biti svesni", rekao je selektor "orlova", Cvetković.

"Moramo da budemo svesni koliko bolji moramo biti da bismo slavili. Utakmicu ne smemo da gledamo kao jednu, već u sklopu sve tri koje nas čekaju. Pobeda nad Hrvatskom ne donosi neku naročitu prednost, naprotiv, u ovoj situaciji gde su oni domaćini, može vam se desiti da pobedite, a onda izgubite preostale dve i ispadnete. Moramo dobro da rasporedimo snage, da odigramo pametno i negde poentiramo", rekao je Cvetković za sajt RSS.

Srbija je u sklopu priprema za EURO ostvarila pet uzastopnih poraza, krajem 2017. i početkom 2018. godine: Švajcarska 28:32, Rumunija 21:28, Makedonija 29:32, Slovenija 32:36 i 25:33.

Prema njegovim rečima atmosfera koja prati meč između Hrvatske i Srbije posledica je "nategnutih odnosa dve zemlje".

"To je stvar politike. Stalno se priča o pritisku koji imaju Hrvati. Imamo ga i mi. Interesantno je, igramo protiv Hrvatske u Splitu, mediji sa obe strane nešto 'čačkaju', svi bi da nešto izbace interesantno i posebno. Oprezni smo u izjavama, nije problem šta mi mislimo. To se zna. Između naših reprezentacija nema ništa loše. Momci se druže međusobno, igraju zajedno u klubovima. To je sportski svet, ali znamo kako je u politici. Ne traži se ništa ovde pozitivno, traži se nešto loše da se izbaci u etar. Voleo bih da nemamo kontakte ni sa kim i očistimo glave, ali dobro. Kako nama, tako je i njima".

Cvetković je prokomentaisao i činjenicu da će Srbija u Hrvatskoj nastupiti sa šestoricom debitanata.

"Dužan sam da razmišljam i o sadašnjosti i o budućnosti. Tako gledam na ovaj posao. Pokušali smo da napravimo jedan dobar sklop, ovo je najbolje što imamo. Stojim iza njih i svega što se bude dešavalo. Na kraju, šta god da bude, taj sam koji kreira igru, odnose i sve što se negativno desi, slobodno neka mi se stavi na dušu. Namere su mi dobre, ali džabe - ova moja funkcija podrazumeva da moram da prihvatim odgovornost za sve i vrlo rado ću je prihvatiti".

Nekada jedan od najboljih rukometaša na svetu istakao je da porazi u pripremnim mečevima od Makedonije i Slovenije nisu promenili ambicije i dodao da Rasto Stojković, uprkos velikoj želji, ipak nije spreman za EP.

"On je bio mesec dana van trenažnog procesa. Nespreman je i ne želim da rizikujem njegovu budućnost. Apelujem na njegov klub da mu omogući da se leči, odnosno, ode na operaciju. Što se tiče njegovog reprezentativnog statusa, on je jasan. Dok god bude želeo da igra za reprezentaciju, a ja budem bio tu, on će imati svoje mesto. Njegov kvalitet nije sporan", zaključio je Cvetković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC