• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italija u suzama, ali Astori neće biti zaboravljen

Autor mondo.ba

Dirljive poruke bivših saigrača kapitena Fiorentina koji je danas iznenada preminuo u 32. godini.

Fudbalsku Italiju potresla je vijest o iznenadnoj smrti kapitena Fiorentine Davida Astorija, koji je jutros preminuo uoči utakmice njegovog tima sa Udinezeom.

Apenini, ali i kompletna Evropa, oplakuju prerani odlazak defanzivca koji je u januaru napunio 31 godinu, a čelnici Serije A odlučili su da odgode sve današnje planirane mečeve 27. kola.

Poruke podrške Astorijevoj porodici uputile su brojne poznate ličnosti, a najdirljivije su bile one od Davideovih nekadašnjih saigrača u Fiorentini, Romi i Kaljariju te reprezentaciji Italije.

Teško je nabrojati sve koje je pogodila ova tragična vijest, a skoro da nema igrača koji je s njim dijelio fudbalski teren da se nije oglasio na društvenim mrežama.

Predsjednik Olimpijskog komiteta Italije (CONI) Đovani Malago izjavio je da je prolongiranje nedjeljnih utakmica Serije A i Serije B bio jedini logičan potez.

Frančesko Toti, Đanluiđi Bufon, Alesandro Florenci, Borha Valero, Dris Mertens, Manolo Gabjadini, Markos Alonso, Karlos Sančez, Mateo Darijan, Ernan Krespo, Albid Ekdal, Hakan Čalhanoglu, Đuzepe Rosi, Federiko Bernardeski i mnogi drugi, pa i veliki Rud Gulit, nisu mogli da sakriju tugu.

Šokirani su bili i nekadašnji selektori "azura" Ćezare Prandeli i Antonio Konte, kao i trener Kaljarija Dijego Lopez.

Nisu samo Italijani pogođeni ovom tragedijom.

Saučešće Astorijevoj porodici i prijateljima, između ostalih, uputili su i čelnici Bundeslige, engleskih Vest Hema, Mančester junajteda, Totenhema, zatim Barselone i Atletiko Madrida, te mnogih drugih evropskih klubova, dok su i UEFA te FIFPro (udruženje profesionalnih fudbalera) uputili posljednje pozdrave nesrećnom mladiću.

Čak su i čelnici lige u Indiji odlučili da današnji mečevi počnu minutom ćutnje, kako bi odali počast prerano preminulom Astoriju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC