• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rajs: Najviše sam naučio od Pešića i Džikića

Autor mondo.rs

Američki plejmejker odao je priznanje dvojici srpskih trenera.

 Tajris Rajs: Najviše sam naučio od Svetislava Pešića i Aleksandra Džikića Izvor: MN PRESS

Tajris Rajs, osvajač Evrolige 2014. godine sa ekipom Makabija, kada je bio i MVP Fajnal fora u Milanu, ove zime je iz Barselone prešao u kineske Šenžen Leopardse, ali je nastavio da prati utakmice svog prethodnog kluba.

Amerikanac je posle ubedljive pobede nad Olimpijakosom u Pireju (63:90) ocenio da je preobražaj u igri i rezultatima Katalonaca zasluga novog trenera Svetislava Pešića.

"Pešić radi ono po čemu je i poznat - menja kulturu ekipe. Najviše sam naučio od njega i od Džikića", napisao je Rajs na Twitteru.



On je profesionalnu karijeru počeo 2009. u Panioniosu, zatim je prešao u nemački Artland, a onda su usledile dve, prema njegovim rečima, ključne sezone - 2011/12 u Lijetuvos Ritasu kod Aleksandra Džikića i 2012/13 u Bajernu kod Pešića.

Potom je osvojio Evroligu pod vođstvom Dejvida Blata, pa Evrokup kao član Himkija, sa Rimasom Kurtinaitisom na klupi.

Rajs je leta 2016. iz Rusije došao u Barselonu, a posle loše sezone za klub i odlaska Jorgosa Barcokasa, našao se u nemilosti Sita Alonsa, koji je doveden iz Baskonije da transformiše posrnulog velikana.

Eksplozivni plejmejker (imao je "jak" ugovor, pa nisu mogli da ga otpuste) sedeo je kući i povremeno se oglašavao ironičnim komentarima na Twitteru, dok je Barsa ponovo ređala poraz za porazom.

"Ja sam na kauču. Odmaram", napisao je posle utakmice Barselona - Žalgiris 75:81 u trećem kolu Evrolige, poručujući da bi mogao da pomogne timu, kada bi mu bilo dozvoljeno.



Konačno, Rajs je sredinom januara prihvatio ponudu iz Kine, a Alonso dvadesetak dana kasnije dobio otkaz i ustupio mesto legendarnom Pešiću, koji je odmah odveo ekipu do trofeja u Kupu kralja i posle dva poraza počeo da ređa trijumfe i u Evroligi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC