KK Borac sa četiri igrača i juniorima do pobjede!

Banjalučani uprkos bojkotu većine igrača savladali Vardu. "Ovi momci su pokazali kako se gine za grb Borca", poručio trener Bojan Božić.

Samo četvoricu seniora; Jovicu Kecmana, Vanju Samardžića, Sergeja Pucara i Dejana Barbareza imao je na raspolaganju trener KK Borac Bojan Božić za meč 20. kola protiv Varde.

Devetorica igrača  nisu mu se odazvala zbog najavljenog bojkota pa su za Borac u nedjelju igrala petorica juniora, a uprkos tome Borac je stigao do pobjede nad Vardom.

Banjalučani su slavili sa 71:70 i upisali 16. pobjedu ove sezone.

Najzaslužniji za trijumf Borca bili su Samardžić sa 25 poena, Barbarez sa 14 poena, te Kecman koji je upisao dabl-dabl - 11 poena i 11 skokova.

U ekipi Varde Stanimirović je ubacio 28, a Bodiroga 24 poena.

Zanimljivo je da su svi igrači koji su bojkotovali utakmicu bili u dvorani i sa tribina pratili utakmicu do pred sam kraj.

KK Borac Foto: Mondo.ba/čitalac MONDA

Trener Borca Bojan Božić u izjavi za MONDO poslije meča nije se mnogo osvrtao na bojkot i igrače koji nisu izašli na parket.

Za ekipu Borca u nedjelju su igrali juniori Aleksa Savić, Danijel Labus,Matej Milojević, Milan Popržen i Danilo Vukajlović.

 "Igrači Borca su izvojevali pobjedu i to je ono što je najbitnije u ovoj priči! Igrače Borca dijelim na one koji hoće da izginu za dres Borca i na one koji neće da izginu. Momcima koji nisu izašli na teren večeras želim sve najbolje u životu i oni to sigurno znaju. Ja sam čovjek koji misli samo o terenu i ja sam 20 godina u klubu kao trener. Samo želim dobro za Borac. A momcima koji nisu tu davao sam šansu i bodrio ih, bodriću ih i dan-danas. Njima želim sve najbolje“, poručio je Božić.

On je potom pohvalio mladiće iz juniorskog pogona koji su uskočili na teren kada je bilo najpotrebnije.

"Ovi danas momci izginuli su za grb Borca. Juniori su se bacali po terenu, tri puta u reklame, ginuli su za svaku loptu. To su momci koji su pokazali kako se bori za klub. Oni su ostavili srce na terenu za grb Borca“, istakao je Božić.

Tagovi:

Ostale vijesti