Milaković za MONDO: Nisam pao s Marsa!

Mladi stručnjak dobio je šansu da predvodi Igokeu, a kako je u razgovoru za naš portal istakao, nakon četiri godine uspješnog rada sa mlađim selekcijama, nastojaće da naučeno primijeni i na klupi prvog tima.

Milaković za MONDO: Nisam pao s Marsa! Foto: MN Press

Odluka o smjeni Dragana Bajića sa klupe Igokee možda je iznenadila ljubitelje košarke, ali kada se pogleda dugoročna strategija kluba i sve ono što su omladinske selekcije bh. šampiona uradile posljednjih sezona, dolazak Žarka Milakovića na kormilu prvog tima čini se kao logičan slijed događaja.

Mladi stručnjak, dosadašnji trener Student-Igokee i koordinator mlađih selekcija, koji je 3. marta proslavio 36. rođendan, dobio je priliku za svojevrsni "upgrade", pa će u narednom periodu sve ono što je uradio sa omladincima Igokee, pokušati da prenese na rad sa seniorima.

"Prihvatio sam poziv kluba da preuzmem prvi tim. Hvala Bajiću za sve ove godine što je podigao klub rezultatski, ali i organizaciono. Sigurno je ostavio najveći trag u klubu", pohvalno je govorio Milaković o sad već bivšem strategu Aleksandrovčana, na početku razgovora za MONDO.

Potom se zahvalio čelnicima kluba na ukazanom povjerenju, te poručio da će učiniti sve kako bi Igokea ostvarila zacrtane ciljeve, odnosno odbranila titulu u prvenstvu BiH.

Milaković je sa mladim "igosima" osvojio Kup Republike Srpske, Ligu mladih BiH, tri puta zaredom juniorsko prvenstvo Republike Srpske, kao i treće mjesto na ABA U-19 juniorskom turniru.

"Ljudima iz Uprave želim da se zahvalim na povjerenju. Ovo je velika čast i izazov za mene. Nećemo 'izmisliti' košarku za mjesec dana, ali ciljevi i ambicije su iste. Idemo iz utakmice u utakmicu, iz treninga u trening", jasan je Milaković.

Jedan od glavnih zadataka novog trenera "igosa" biće da pruži šansu što većem broju mladih igrača, što znači da će Dalibor Ilić, Nemanja Nikolić i Aljoša Janković imati daleko zapaženiju "rolu" do kraja domaćeg prvenstva.

Igokea Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

Dugoročni cilj višestrukog bh. šampiona je, dakle, oslanjanje na vlastiti kadar, koji je u prethodnom periodu sjajnim rezultatima potvrdio da klub ne treba da brine za budućnost.

"Prije četiri godine klub se opredijelio za takvu politiku, kada sam i ja uključen zajedno sa Darkom Trkuljom, kako bismo radili na koordinaciji i pokušali da prvom timu priključimo što više djece iz mlađih selekcija. Ta djeca su sada stasala, došla do prvog tima i ovo je nastavak njihovog sazrijevanja. Otvorena im je Liga BiH, sigurno će dobiti šansu, a na njima je da je iskoriste", ističe 36-godišnji stručnjak.

Kada je u pitanju mladi tim Igokee, odnosno Student-Igokea, koji nastupa u Prvoj ligi Republike Srpske, njih će ubuduće voditi Trkulja.

"Za sve naše rezultate i sve ono dobro što se desilo u mlađim selekcijama, Darko je zaslužan koliko i ja. Konstantno je uz mene i Aleksandra Ćikića, tako da je sigurno i on dugoročno rješenje za te momke", pohvalno je govorio Milaković o svom saradniku.

Za sada nije poznato da li će Milaković biti trajno ili samo prelazno rješenje na klupi Igokee.

"To je na Upravi da odluči. Nisam neko ko je pao s Marsa, nego sam četiri godine u klubu. Njihova želja i ideja bila je da preuzmem prvi tim i radim s njima. Kroz rad i rezultate pokušaću da zaslužim i budućnost u klubu", zaključio je novi trener Igokee Žarko Milaković.

Pratite MONDO SPORT i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Ostale vijesti