• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krupa vjeruje u osvajanje Kupa BiH!

Autor mondo.ba

Trener Krupe Slobodan Starčević žali što njegov tim nije postigao pogodak protiv Željezničara na "Grbavici" u prvom meču finala Kupa BiH, ali smatra da dva gola "minusa" nisu nenadoknadiva.

U srijedu se igra revanš utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine između Krupe i Željezničara. Prvi meč na "Grbavici" u svoju korist rezultatom 2:0 riješili su izabranici Admira Adžema i napravili ogroman korak ka osvajanju trofeja.

Međutim, u Krupi na Vrbasu i dalje vjeruju da mogu sutra od 17 časova (TV Arena sport) da nadoknade minus i po prvi put u klupskoj istoriji osvoje pehar Kupa BiH i plasman u evropska takmičenja.

"I nakon prve utakmice u Sarajevu sam rekao da žalimo za neispunjenom željom da postignemo gol, kako bi nam rezultat bio pogodniji za revanš utakmicu. Kaže se da je rezultat 2:0 nezgodan za stizanje, ali ja smatram da nije previsok, i uz drugačiji pristup igre nego na 'Grbavici' možda i dohvatljiv", izjavio je trener ekipe iz kanjona Tijesno.

Željezničar bliži trofeju

Adžem: Zasluženo! Starčević: Nismo još odustali!

Starčević će u srijedu imati i određnih problema sa povrijeđenim i kartoniranim igračima, ali da će bez obzira jurišati na pehar.

"Mi imamo neke kadrovske probleme, povrijedjen je Nusmir Fajić, Nikola Dujaković i Radoslav Aleksić imaju kartone… Ali, smatram da u istorijskoj utakmici Krupe nikome ko izađe na teren neće manjkati motiva da protiv favorizovane ekipe Željezničara pruži svoj maksimum i približi nas peharu Kupa BiH", naglasio je šef struke Krupe.

Admir Adžem: Nije još gotovo

"Očekuje nas revanš, prvo poluvrijeme smo riješili u svoju korist sa 2:0 i sigurno da je to ono što smo željeli, pobjeda bez primljenih pogodaka. Ipak, nije još ništa gotovo. Krupa je pokazala da je kvalitetna ekipa pogotovo na domaćem terenu sa vještačkom podlogom. Daćemo svoj maksimum da ostvarimo rezultat koji će nam donijeti trofej Kupa BiH na 'Grbavicu'", rekao je strateg Želje.

Fudbaler njegovog tima Igor Makitan takođe vjeruje da Krupa može dostići prednost od dva gola Željezničara.

"Ulazimo u utakmicu maksimalno sa vjerom da možemo stići prednost od dva gola. Svjesni smo da neće biti lako ali dokazali smo da možemo pobijediti i nadigrati Željezničar i to nam sigurno daje za pravo da se nadamo osvajanju Kupa Bosne i Hercegovine", rekao je Makitan.

Revanš utakmica finala Kupa BiH na rasporedu je u srijedu 9. maja sa početkom u 17.00 časova uz direktan prenos na TV Arena sport. Pravdu na meču dijeliće sarajevski arbitar Irfan Peljto.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC