• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ramljak srušio "dinastiju" u Laktašima!

Autor mondo.ba

Zrinjski je u neizvjesnoj završnici uspio da ostvari brejk u seriji protiv Igokee i osvoji prvu titulu šampiona BiH u svojoj istoriji.

 Igokea - Zrinjski (srijeda, RTRS 20:30) Najava, rezultat, prenos Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Nakon fudbalera Zrinjskog, titulu šampiona BiH u Mostar su donijeli i košarkaši!

Izabranici Hrvoja Vlašića su večeras u Laktašima uspjeli u namjeri da u posljednja dva minuta susreta uđu sa prednošću ili zaostatkom od "jednog posjeda". U takvoj situaciji su se ove sezone protiv Igokee već našli tri puta i ostvarili trijumfe, a to su uspjeli i po četvrti put.

Marko Ramljak je prvo donio vođstvo od jednog poena svom timu na ulasku u posljednji minut, a potom trojkom osam sekundi do kraja utakmice stavio tačku na sjajnu finalnu seriju "Plemića" koji su zasluženo došli do najvećeg uspjeha u klupskoj istoriji.

Pet posljednjih sezona u košarkaškoj ligi BiH protekle su u apsolutnoj dominaciji Igokee, ali je "dinastiju" iz Laktaša srušio Zrinjski.

IGOKEA - ZRINJSKI 73:77 (19:18, 19:15, 21:24, 14:20)!

Prve poeni iz igre u uvodnoj četvrtini su viđeni nakon tri minuta kada je mladi Dalibor Ilić odlično probio po čeonoj liniji i strašnim zakucavanjem sa dvije ruke zadrmao konstrukciju koša. Timovi su u nastavku bili u egalu sve dok na teren nije ušao kapiten Igokee Vuk Radivojević i poveo saigrače u seriju od 10:0, ali se Zrinjski u posljednja dva minuta kvartala preko Sokolovića i Ramljaka vratio na jedan poen zaostatka.

Igokea u drugoj četvrtini pravi seriju od 14:3 i stiže do 12 poena viška, ali Sven Smajlagić, Luka Igrutinović i Aleksandar Sokolović vraćaju Zrinjski na pristojnih pet poena zaostatka na odlasku na odmor, 38:33.

FINALNA SERIJA PLEJ-OFA

Zrinjski - Igokea 73:67

Igokea - Zrinjski 89:59

Zrinjski - Igokea 71:65

Igokea - Zrinjski 73:77

Na startu drugog poluvremena "Plemići" nastavljaju sa odličnom igrom na obje strane terena i seriju poena sa kraja prvog poluvremena produžuju na 15:0. Igokea se do kraja trečeg perioda uspjela konsolidovati i u posljednju četvrtinu ući sa dva poena prednosti koja su održavali sve do posljednjeg minuta.

Tada je na scenu stupio tandem "Sokolović-Ramljak"!

Odlični plej gostiju je prvo sjajno zaštitio loptu i završio težak ulaz preko Roberta Rikića, potom se ponovo probio kroz odbranu domaćina i promašio ali je Ramljak bio tu da pokupi "otpadak" i donese vođstvo na ulasku u posljednji minut, 72:73.

Nakon toga je iskoristio jedno slobodno bacanje, kao i Dominik Artis na drugoj strani. Ramljak je u narednom napadu svog tima osam sekundi prije kraja utakmice pogodio otvorenu trojku za 73:77 i titulu šampiona BiH.

Zrinjski će se, uprkos osvojenoj tituli, u Drugoj ABA ligi pridružiti sarajevskoj Bosni, dok će se u Laktašima i naredne sezone u sklopu ABA 1 lige okupljati najbolje ekipe iz regiona.

STRIJELCI

IGOKEA: Rikić 14, Gajić 2, Milošević 9, Ilić 8, Artis 15, Radivojević 9, Ljubičić 5, Jevtović 11.
ZRINJSKI: Ramljak 19, Miličević 8, Sokolović 21, Bramit 4, Smajlagić 13, Šamadan 2, Igrutinović 10.

IZ MINUTA U MINUT

-kraj utakmice-

40' Domink Artis koristi jedno slobodno, a Ramljak "stavlja" novu trojku za titulu, 73:77.

40' Artis promašuje sa distance, loptu hvata Ramljak kojeg faulira Radivojević. Ramljak koristi jedno slobodno bacanja, 72:74.

39' Sjajni Sokolović odlično završava pored Rikića, Radivojević gubi loptu u napadu što Milićević koristi u popravnom pokušaju za vođstvo gostiju, 72:73. Tajm aut Igokea.

38' Sokolović sjajno blokira Jevtovića, ali gubi loptu u napadu i daje priliku Igokei da trči u kontru koju na koncu sa linije slobodnih bacanja jednim pogotkom završava Milošević, 72:69.

37' Prednost za Igokeu donosi Milošević, 71:69. Prije toga je Igrutinović strašnom prednjom promjenom "uzdrmao" Ilića ali nije uspio da završi polaganje preko Rikića.

36' Ramljak pogađa četvrtu trojku na meču i drži Zrinjski u igri, 69:69.

35' Artis preuzima odgovornost i pogađa novu trojku, 69:66.

34' Slabu odbranu Igokee u tranziciji kažnjava Marko Ramljak nakon što mu je Igrutinović pripremio laganu situaciju ispod koša. Vuk Radivojević na drugoj strani preuzima odgovornost i uz faul vraća rezultatski egal, 66:66.

33' Artis fenomenalno čita dododavanje Smajlagića i krade loptu. U nastavku akcije pogađa za poena, a potom "stavlja" trojku za 64:64.

32' Smajlagić pogađa novu trojku, a Igrutinović još jedan težak ulaz preko dva igrača Igokee, 59:62.

-treća četvrtina-

30' Šamadan koristi neiskustvo mladog Ilića i "spušta" ga leđima ispod koša i pogađa preko njega, na drugoj strani odlična akcija dva na dva Ljubičića i Jevtovića za 59:57.

29' Igrutinović uspijeva u drugom pokušaju i lijepo polaže loptu u obruč, Rikić je na drugoj strani ne koristi oba slobodna bacanja, a to trojkom kažnjava Marko Ramljak za 55:55.

29' Radivojević umjesto čistog šuta sa penala bira težak ulaz i promašuje, ali na drugoj strani Igrutinović ne pogađa čisto polaganje što za rukom polazi Miloševiću koji vodi Igokeu na plus pet, 55:50.

28' Ljubičić se probija pored Igrutinovića koji ga faulira i šalje na liniju za slobodna bacanja. Trener gostiju burno reaguje na odluku sudije koji ga kažnjava tehničkom greškom.  Igokea ne pogađa nakon dva skoka u napadu, prvo Rikića pa i Radivojević, a na drugoj strani Ramljak baca pas u aut. Taj aut Zrinjski, 53:50.

27' Milićević i Sokolović dovode Zrinjski u vođstvo, ali Jevtović je ponovo odličan pod košem i koristi "2+1", pa potom zakucava nakon lijepog dodavanja Miloševića za 50:48.

25' Igokeu centri drže u igri u ovim trenucima. Rikić i Jevtović donose dva poena prednosti, 45:43.

24' Smajlagić nakon duela završava na parketu i ulazi u konflikt sa Jevtovićem. Obostrana lična greška. Igokea je ispunila bonus, Zrinjski je na tri timska faula.

23' Seriju gostiju prekida Rikić koji pogađa uz faul i koristi slobodno bacanje, 41:41.

21' Drugo poluvrijeme poenima sa linije slobodnih bacanja otvara Sokolović, a trojku za Zrinjski dodaje Smajlagić koji potom odlično blokira Gajića na šutu za tri poena i polaže na drugoj strani za 38:41. Serija gostiju od 15:0. Tajm aut Igokea.

STRIJELCI:

IGOKEA: Rikić 9, Gajić 2, Milošević 4, Ilić 6, Artis 6, Radivojević 7, Ljubičić 2, Jevtović 2.
ZRINJSKI: Ramljak 7, Milićević 6, Sokolović 9, Bramit 4, Smajlagić 5, Igrutinović 2.

-poluvrijeme-

20' Luka Igrutinović odlično završava ulaz, košarkaši Igokee gube loptu koja dolazi do Sokolovića koji pogađa za tri poena, 38:33.

17' Dominik Artis pogađa trojku nakon povratnog pasa Rikića i vodi Igokeu na 12 razlike. Sven Smajlagić pogađa za dva poena, 38:28. Tajm aut Žarko Milaković.

15' Torion Bramit fenomenalnim polaganjem završava akciju "dva na dva". Robert Rikić na drugoj strani koristi prednost u visini i "ugurava" Amerikanca pod koš zbog čega je primoran da pravi faul. Rikić je polovičan sa linije za slobodna bacanja, 35:26.

14' Radivojević završava ulaz uz faul i koristi slobodno bacanje, 34:24. Igokea prvi put na meču ima dvocifrenu prednost do koje je došla serijom 14:3. Tajm aut Zrinjski.

13' Vuk Radivojević je dobro namjestio ruku i pogađa trojku "preko" Ramljaka, koji mu na drugoj strani već u narednom napadu uzvraća istom mjerom. Nove poene iz reketa postiže Rikić, 31:24.

12' Igokea prednost vraća sa linije slobodnih bacanja, precizni su Marko Ljubičić i Nikola Jevtović, a Milošević odlično završava kontranapad, 26:21. Serija Igokee 6:0, tajm aut Hrvoje Vlašić.

11' Nakon samo šest sekundi u drugoj četvrtini fauliran je Vuk Radivojević koji koristi oba slobodna bacanja, a Milićević na drugoj strani pogađa trojku, 20:21.

-prva četvrtina-

10' Sokolović prekida seriju Igokee koja ne koristi dva napada nakon ofanzivnog skoka Rikića. Posljednji napad u četvrtini u poene pretvara Marko Ramljak "teškom" trojkom uz zvuk sirene, 19:18.

9' Kapiten Igokee nastavlja sa odličnom rolom od ulaska na parket. Ovaj put pod košem pronalazi Ilića koji ima lak posao i zavšava "zicer" od tablu. Mladi Ilić je u sljedećem napadu fauliran i koristi slobodna bacanja 19:13.

7' Radivojević ulazi u igru i već u prvom napadu odlično pronalazi Rikića pod košem, 15:13. Serija od 6:0 Igokee.

7' Rikić i Milošević vežu četiri poena za "igose", 13:13.

6, Zrinjski trojkom Milićevića i vezanim poenima Sokolovića odlazi na četiri poena razlike, 13:9.

5' Sven Smajlagić pogađa trojku za Zrinjski, a na drugoj strani uzvraća Dominik Artis, 9:8.

4' Prve poen za Zrinjski takođe dolazi sa penala, strijelac je Marko Ramljak. Dalibor Ilić na drugoj strani odlično fintira Milićević, probija po čeonoj liniji i sjajno zakucava sa obje ruke.

3' I dalje se igra bez poena iz igre, Nikola Gajić koristi oba slobodna bacanja, 4:0.

1' Prve poene na utakmici postiže Robert Rikić sa linije za slobodna bacanja, 2:0.

STARTNE PETORKE

IGOKEA: Gajić, Artis, Rikić, Ilić, Milošević.
ZRINJSKI: Sokolović, Bramit, Smajlagić, Ramljak, Milićević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC