• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zeljković: Tražimo kompromis sa Lešinarima

Autor mondo.ba

Predsjednik Borca je govorio o dugovima kluba, odnosu sa Lešinarima, kako je riješen slučaj FK Džaja, problemu istočne trbine i semafora...

 Zeljković: Tražimo kompromis sa Lešinarima  Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Vico Zeljković je prije petnaestak dana na funkciji predsjednika Borca zamijenio Branka Kovačevića koji je odlučio da se povuče.

Zeljković je u prethodne dvije godine bio u najužem rukovodstvu kluba i smatra da je do sada urađen veliki posao kako bi se klub stabilizovao.

"U protekle dvije godine sve što smo uradili bilo je usmjereno na to da Borac preživi, da opstane i da se ne ugasi, te da se izbjegbu priče o kojekakvim stečajevima i fuzijama. I uspjeli smo, iako to nije nešto čim bi se trebalo hvaliti ili ponositi", istakao je Zeljković za "Glas Srpske".

Zeljković je dalje istakao da su urađene i neke dugoročno dobre stvari, poput pomoćnog terena, a i vraćeno je dosta starih dugova.

"Nažalost, napravili smo i neke nove dugove jer smo morali da rješavamo te dugove iz prošlosti, pa sada imamo određene repove iz prošle sezone. Prethodna sezona je zakrpljena tek toliko da bismo preživjeli, mi smo i dalje na aparatima, a sada treba da podvučemo crtu i vidimo šta i kako dalje. Ne smijemo više da guramo probleme pod tepih".

Borac je ove godine konačno riješio dugogodišnji problem oko duga prema FK Džaja.

"Naš najveći uspjeh je što smo to uspjeli da riješimo. Pa, ako smo i morali da to platimo neigranjem Premijer lige ove godine, onda neka je tako ispalo. Naravno, nije to dobro i nije to niko želio, ali Borcu više ne visi mač iznad glave. I pored nespremnosti druge strane da postigne dogovor, sve je završeno vansudskim poravnanjem i notarskim obradama tako da je Borac sada zakonski zaštićen".

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Nova uprava, koja je sa njim na čelu preuzela rukovođenje klubom ne želi da tu stane i ponovo nagomila dugove.

"Rekao sam već, imamo nekih novih dugova i naš plan je da većinu toga riješimo do kraja ove sedmice, a ostalo tek u narednim danima, kako bismo u sezonu ušli čisti, te da uoči početka Prve lige podijelimo julske plate".

Plan je i da se kraja godine očiste i sva preostala dugovanja.

"Moramo da nađemo način da pronađemo 1,4 miliona maraka. Struju i vodu već rješavamo kroz medijacije i ugovore, dok porez još stoji. To će se sistemski rješavati naredne godine, da li kroz novi Zakon o sportu ili na neki drugi način".

Ambicije za narednu sezonu.

"Ne želim da stručnom štabu i igračima tovarim dodatni teret na leđa, ali mislim da je svima jasno da Borac mora da bude prvi i odmah se vrati u Premijer ligu".

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Istočna tribina je bila zatvorena isključivo zbog bezbjedosnih razloga, zbog rušenja ograde, a u istom nevremenu je stradao i semafor.

"Naš plan je da početka Prve lige popravimo ogradu i omogućimo publici da utakmice gleda sa istočne tribine. Do tada ćemo i semafor vratiti u funkciju. Uz to nastojaćemo da okrečimo zapadnu tribinu kako bi se vratio onaj stari sjaj. Želimo u ovom mandatu da napravimo još jedan pomoćni teren i balon kako bismo riješili sve probleme sa infrastrukturom omladinske škole, te povećali kapacitet njihovog rada".

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Ono što je proteklog proljeća bilo upečatljivo jeste izostanak podrške najvetrenijih navijača, popularnih "Lešinara". Zeljković za "Glas Srpske" tvrdi da je uprava u kontaktu sa njima i da se nada razrješenju problema.

"Navijači su veoma bitan segment u svakom klubu, pa tako i u Borcu. Došlo je do određenih problema krajem prošle godine i uveliko radimo na tome, pokušavamo da to riješimo. Ono što mogu da kažem, to je da pokušavamo da nađemo kompromis. Imamo određene kontakte, razgovaramo i pokušaćemo da izgladimo sve te nesporazume", zaključio je Zeljković u razgovoru za "Glas Srpske".

Navijači Borca: Uprava napolje! (FOTO, VIDEO)

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

BL boy.

Zeljkovicu svaka cast.Samo napred. RESPEKT.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC