• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejan Todorović za MONDO: Partizan? Razgovaramo...

Autori mondo.ba Autori Zoran Pajčin

Reprezentativac Srbije je govorio o prošloj sezoni sa Bilbaom, odnosu sa Aleksandrom Đorđevićem i otkrio da je "na vezi" sa sportskim direktorom Partizana.

 Dejan Todorović o prelasku u Partizan Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Dejan Todorović (24) je prošle sezone prvi put u karijeri bio među "top" tri opcije u svom timu i tu šansu je obilato iskoristio.

U dresu Bilbaa u najboljoj ligi u Evropi je u prosjeku bilježio 10,5, a u Evrokupu 13,5 poena po meču što su mu najbolji prosjeci u karijeri, a sjajne partije je primijetio Aleksandar Đorđević pa je Todorović u februaru dobio priliku da po prvi put obuče dres Srbije.

A momak iz Mrkonjić Grada nije razočarao, naprotiv.

Todorović je junu zablistao u Tbilisiju, pružio odličnu partiju i sa 24 poena dao energiju srpskoj mašini i "zakucao" Gruzine.

Ipak, u Novom Sadu protiv Njemačke je zabilježen i drugi poraz pa tako Srbija u drugi krug kvalifikacija, koji počinje u septembru, prenosi četiri pobjede i ide na Grčku, Estoniju, Izrael...

"Sigurno da je dobro iskustvo i da je zadovoljstvo igrati za Srbiju, koja je jedna od jačih reprezentacija na svijetu. Bilo je super, ali malo smo kiksali protiv Njemačke gdje nismo imali sreće u završnici. Izuzetno sam zadovoljan kako idu stvari u reprezentaciji i nadam se da će selektor nastaviti da me poziva. Imam svoje želje i ambicije u životu, ali i isto tako sam svjestan da u reprezentaciji postoje vrhunski igrači koji su u njoj izgradili status i karijeru tako da neće biti lako izboriti mjesto u timu za Mundobasket. Saletu sam rekao da sam uvijek spreman da se odazovem pozivu i tu sam za svaku pomoć koja bude bila potrebna", rekao je Todorović ne početku razgovora za MONDO.

/MONDO sa Kuzmićem u Doboju: Samo sa Krajišnicima!/

I pored odlične individualne sezone Todorović nije uspio da pomogne Bilbau da izbori opstanak u Endesi pa su se popularni "ljudi u crnom" preselili u drugu ligu u kojoj se reprezentativac Srbije "ne vidi".

Todorović je prošle godine igrao NBA ligu za Čikago Bulse...

"Lijepo je otići tamo, vidiš igrače koji igraju NBA ligu, naučiš ponešto i upoznaš se sa nekim novim načinom razmišljanja. Ipak, nisam draftovan igrač i niko ne polaže prava na mene, a igrači sa takvim statusom tamo baš i nemaju neku zaštitu niti su prioritet. Ove godine nisam želio da 'gubim' vrijeme i da rizikujem neku povredu".

"Vidjećemo šta će biti dalje, vezan sam ugovorom ali siguran sam da ne želim igrati drugu ligu. Istina je, postoji interesovanje Mursije i Tenerifa, ali i još nekih klubova. Sada čekam da se riješi situacija u Bilbau jer su oni ušli u stečaj i tu se riješava papirologija pa to ide dosta sporije".

Pored klubova iz Španije, za usluge Todorovića je zainteresovan i Partizan koji je tako obnovio interesovanje iz perioda kada je krilni košarkaš igrao za Unikahu iz Malage.

"Partizan je takođe jedan od zainteresovanih klubova. Nikola Lončar, sportski direktor crno-bijelih, je sa mnom u kontaktu i dosta smo pričali. Oni imaju veliku želju da je dođem, ali da budem iskren imam opcije u Španiji, već dugo vremena sam tamo i ostanak mi je prva opcija. Ali, nikad se ne zna".

Ekipa MONDA je Todorovića zatekla u Doboju gdje se za narednu sezonu pod budnim okom trenera Denisa Sedića priprema zajedno sa Ognjenom Kuzmićem.

Kuzmić i Todorović treniraju zajedno u Doboju
Izvor: YouTube/Mondo BiH

/"Monstrum" za MONDO: Zakucavanja su mi u genima.../

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC