Teletović novi predsjednik Košarkaškog saveza BiH!

Autor:

Proslavljeni bh. reprezentativac i kapiten, Mirza Teletović, novi je predsjednik Košarkaškog saveza BiH (KS BiH). Potpredsjednici Dalibor Miloš i Boris Spasojević.

0
A- A A+
Mirza Teletović Foto: MONDO/Samir Cacan

Mirza Teletović je na današnjoj, vanrednoj sjednici KSBiH, koja je trajala samo pola sata, jednoglasno izabran na čelnu poziciju u KSBiH, dok će potpredsjednici Upravnog odbora KSBiH biti Dalibor Miloš i Boris Spasojević.

"Kao što sam se borio na terenu, tako ću se boriti i za KS BiH da radimo i funkcionišemo kako treba. Dajem vam svoje obećanje. Još jednom vam se zahvaljujem", kazao je u svom kratkom obraćanju Teletović, koji je istakao kako mu je bila čast nositi dres reprezentacije, a i sada da bude na čelu KS BiH.

Novi članovi UO KS BiH su, osim Teletovića, Aid Berbić iz Tuzle i Feđa Jovanović iz Zenice, zatim Boris Spasojević, Dana Muminović i Milan Plavšić iz Republike Srpske te Dalibor Miloš, Nikica Petrović i Vinko Batinić iz KS Herceg-Bosne.

Predsjednik Skupštine KSBiH je Dalibor Miloš, potpredsjednici su Nihad Selimović i Ognjen Mihajlović.

Zbog nagomilanih problema, danas će biti održana i sjednica Upravnog odbora, koji će izabrati novog Generalnog sekretara KS BiH.

Do ove sjednice to je bila nadležnost Skupštine KS BiH.

Ostale vijesti