Milaković: Dolazi Partizan, to je praznik košarke

Košarkaši Igokee u nedjelju (17.00) dočekuju Partizan u 10. kolu ABA lige.

Milaković: Dolazi Partizan, to je praznik košarke Foto: MONDO/Goran Arbutina

Trener "igosa" Žarko Milaković u najavi nedjeljnog meča u Laktašima naglasio je da je svjestan snage crno-bijelih, koji uvijek imaju visoke ciljeve.

"Dolazi Partizan sa jasnim ciljem ove sezone, da igra finala i bori se za titulu u svim takmičenjima. Jako su talentovan tim sa vrhunskim trenerom. Žele iz neke čvrstine da igraju, to su pokazali dolaskom Trinkijerija. Sigurno da žele da se dignu kroz ovu utakmicu i uđu u neku pozitivnu seriju poslije tih loših rezultata. Pauza im je sigurno dobro došla da se poslože, da imaju vremena za trening", rekao je Milaković.

Šef struke Aleksandrovčana nije mogao da pretpostavi da li će i dvoboj sa Partizanom biti "revolveraški" obračun s obzirom na čvrstinu crno-bijelih poput dva prethodna dvoboja.

"Teško je to reći dok ne krene utakmica. Sigurno je da će oni ući čvrsto i agresivno, ali to će biti onoliko koliko mi njima dozvolimo. Mi smo potentna, jako dobra napadačka ekipa, sa individualcima koji mogu da riješe situacije i timski i individualno, tako da tek kad krene utakmica vidjećemo u kom će smjeru ići. Rekao sam protiv Mornara da mi sa ovakvim rosterom možemo da igramo na više načina, kao i što Partizan igra sa pet visokih, pa sa dvije 'petice', sa Bandža Siom i Stefanom Jankovićem na visokim pozicijama... Mi možemo da odgovorimo na te njihove taktičke zamisli i promjene. Motivisani ćemo sigurno biti, dolazi Partizan to je praznik košarke i očekujem dobru utakmicu. Momci pokušavaju i kroz utakmice i trening da budu sve bolji".

Igokea je tokom reprezenantitivne pauze bila bez trojice igrača...

"Tomislav Zubčić se u utorak uveče priključio, Darko Talić je bio sa reprezentacijom BiH, Dalibor Ilić je igrao turnir juniorske ABA lige, imali smo sitne prehade Roberta Rikića i Vuka Radivojevića i na krjau prošle sedmice smo trenirali malo hendikepriani, ali na početku ove sedmice smo se kompletirali i dobro radili. Mene raduje što momci pokazuju na svakom treningu želju da budu bolji i nadam se da će tako biti i na utakmici".

Kao najopasnijeg košarkaša crno-bijelih, Milaković je izdvojio Radeta Zagorca.

"Statistički, sve i jednu pobjedu Partizan je ostvario sa Zagorcem, bez njega nisu dobili nijednu. Kad je on u rosteru sigurno donosi kvalitet više, igrač je koji pokriva najviše pozicija i igrač je sa najvećom ulogom, i kod trenera Andree Trinkijerija i kod Nenada Čanka ranije. Markus Pejdž traži neki svoj ritam, na njega Partizan želi da se osloni kao prvog plejmejkera, Vanja Marinković ima najbolji 'skorerski' učinak. Stefan Janković je dolaskom uzeo mnogo toga na sebe, a Bandža Si je u najboljoj formi i trener Trinkijeri mu je otvorio mnogo veću ulogu nego što je imao ranije", analizirao je rivala trener Igokee.

Partizan je na petom mjestu na tabeli sa skorom od četiri pobjede i pet poraza, dok su "igosi" na sedmoj poziciji sa identičnim omjerom, ali uz slabiju koš razliku. 

Ostale vijesti