• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saigrači i rivali uz Kulibalija

Autor mondo.ba

Fudbaleri Intera i saigrač Senegalca na društvenim mrežama pružili podršku fudbaleru Napolija poslije rasističkih uvreda koje je doživio na "Đuzepe Meaci". Podrška i od zvijezde Liverpula.

Poslije Kristijana Ronalda, i fudbaleri Intera Mauro Ikardi i Kvadvo Asamoa oglasili su se na društvenim mrežama nakon što se igrač Napolija Kalidu Kulibali našao na meti rasista na juče odigranoj utakmici na "Đuzepe Meaci", a podršku svom saigraču pružio je i Dris Mertens.

Defanzivac Napolitanaca našao se na udaru domaćih navijača, koji su oponašanjem majmuna željeli da isprovociraju Kulibalija. Tim Napolija u nekoliko navrata tražio je prekid meča, ali ništa od toga se nije desilo.

/NAPOLI TRI PUTA TRAŽIO PREKID: PODRŠKA OD RONALDA!/

Kapiten "nerazura" na svom Instragram profilu postavio je fotografiju sa Kulibalijem, kako bi mu pružio podršku, uz poruku da je razočaran dešavanjima na stadionu u Milanu.

"Recimo 'dosta' rasizmu i diskriminaciji", poručio je Ikardi.

Sičnu poruku imao je i Asamoa, koji je napisao "volimo jedni drugi, crni ili bijeli", dok je Kulibalijev saigrač Mertens na Twitteru poručio da je Senegalcu: "Jedan si od najboljih ljudi koje znam, nemoj se nikada promijeniti. Ne reaguj na ove siledžije, suprotstavimo se zajedno".

I Kulibalijev saigrač iz reprezentacije Senegala, fudbaler Liverpula Sadio Mane, stao je uz kolegu u ovim teškim trenucima.

"Ogorčen sam i razočaran zbog onoga što si doživio. Ali dobro znam da ova gnusna djela uopšte neće uticati na tebe. Ponosni smo na svoju rasu i nastavićemo da je branimo, kao što branimo boje naše domovine", poručio je Mane.

Dodajmo da je Fudbalski savez Italije ekspresno reagovao i zbog rasističkih povika sa tribina navijača Intera za navijače zatvorio vrata "Meace" do početka februara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC