• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija mogla da pobedi, ali i da izgubi - veliki bod!

Autor mondo.rs

Rukometna reprezentacija Srbije remijem protiv Rusije počela takmičenje na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj. Šanse za prolaz su iste kao i pre meča...

"Orlovi" su Svetsko prvenstvo u Nemačkoj i Danskoj, u vrlo teškoj Grupi A, počeli remijem protiv Rusije 30:30 (16:16). Tim Nenada Peruničića osvojio je važan bod, koji nam ostavlja mogućnost da se do poslednjeg kola borimo za jedno od prva tri mesta i plasman u drugu fazu šampionata.

Da smo izgubili, situacija bi bila vrlo teška, ali bi nam isto tako trijumf otvorio vrata drugog kruga i sve bi u nastavku takmičenja bilo daleko lakše.

Norveški sudijski par je u prvom poluvremenu dosudio čak devet sedmeraca za Rusiju, a nijedan za Srbiju. "Zbornaja" je postigla sedam golova iz 11 penala, a Srbija šest iz sedam. Rusija je imala četiri isključenja, a "orlovi" pet.

Ovako, u subotu je pred nama novi izazov i meč protiv Francuske (20.30), apsolutnog favorita, protiv koga podmlađen i prilično neiskusan tim Srbije neće imati mnogo toga da izgubi, već samo da dobije.

A, "orlovi" su imali šansu za pobedu i to mnogo veću od Rusije.

Vodili su u prvom poluvremenu 6:3, u drugom imali 23:19, tri minuta pre kraja "plus dva", ali se na kraju, ipak, radovali bodu. Posebno uzbudljiva bila su poslednja dva minuta, "zbornaja" je napravila probijanje, Srbiji je ostalo 30 sekundi za poslednji napad, Lazar Kukić je sjajno prošao, gađao pod noge, ali je Oleg Grams špagom sprečio novo vođstvo Srbije.

Rusi su pokušali u preostalih osam sekundi da pogode i nisu uspeli.

Timur Dibirov je sa 12 golova bio najbolji igrač meča, ali je junak Rusije upravo golman Grams. U odlučujućim trenucima, pored odbrane nakon šuta Kukića, uspeo je da spreči odličnog Nemanju Ilića da postigne gol iz kontre, a potom i da odbrani sedmerac Stefanu Vujiću.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je kapiten Nemanja Ilić sa šest golova, dok je Vujić postigao pet, a Lazar Nikolić četiri pogotka.

Ono što predstavlja glavobolju za stručni štab Srbije je povreda Nemanja Zelenovića dva minuta pre kraja. Odlični bek bio je motor srpskog tima, sjajno je razigravao, probijao, ali je zbog bola u kolenu pre vremena morao na klupu i mnogo je nedostajao u ključnim momentima, kada smo pomalo i naivno primali golove i propuštali prilike.

U svakom slučaju, Srbija je ostavila odličan utisak na početku prvenstva.

SRBIJA - RUSIJA

Mercedes Benc Arena
Berlin, gledalaca - 11.000

SRBIJA: Pušica 3, Vorkapić, Orbović 1, Vujić 5, Verkić, Radivojević 3, Nenadić 2, Ilić 6, Mošić, Ilić V, Nikolić 2, Kukić 4, Zelenović 2, Marsenić 2, Obradović, Cupara

RUSIJA: Grams, Kiseljev, Šiškarev, Kovaljev, Evdokimov, Škurinski, Dereven, Gorpišin, Kalaraš, Ostašenko, Dibirov, Komorogov, Kireev, Žitnjkov, Fokin, Kosorotov

Raspored utakmica "orlova" na Svetskom prvenstvu:


11. januar (petak): Srbija - Rusija 30:30 (16:16)
12. januar (subota): Francuska - Srbija 20.30
14. januar (ponedeljak): Srbija - Brazil 15.30
15. januar (utorak): Koreja - Srbija 18.00
17. januar (četvrtak): Nemačka - Srbija 18.00


UŽIVO:

KRAJ!

30:30 (60') Zelenović se povredio. Izgubili smo loptu, dosuđen je sedmerac za Ruse i Dibirov pogađa. Zatim, ne koristimo loptu, Rusi prave probijanje, Kukić šutira, a Grams brani. Rusi imaju osam sekundi za pobedu.

30:29 (59') Stefan Vujić za "plus dva". Šteta, Kiseljev je brzo rešio napad Rusa, golom. Lazar Kukić pogađa, odmah vraća Dibirov, brzi centar.

***Cupara skida zicer!

28:27 (56') Nenadić! 

26:27 (53') Imamo igrača manje. Verkić je među stativama, ali Dibirovu ništa ne smeta. Evo i isključenja na drugoj strani. Grams se razbranio, Peruničić promenio izvođača i to nije bilo dobro. Vujić je promašio. Rusi opet vode…

26:25 (50') Bravo, Nemanja. Još jedna realizacija penala 4/4. Uf, šteta, Cupara je odbranio, ali se lopta odbila Rusima. Orbović umesto Zelenovića i odmah gol. Šteta, Ilić ne koristi čist zicer. Grams brani.

24:24 (46') Nemanja Ilić je vrlo siguran sa penala. Nemamo rešenja za Dibirova, varkom tela je stekao prostor i lako prevario Cuparu. I opet smo prodali loptu, Rusi su to iskoristili i iz kontre izjednačili.

23:22 (42') Žitnjikov je uspeo da poentira posle odmora. Izgubili smo loptu i omogućili Dibirovu da smanji na 23:21. Gubimo lopte, Cupara podiže moral sjajnom odbranom, ali Rusi još jednom pogađaju. Škurinski je strelac, sada je Nenad Peruničić morao da pozove igrače na tajm-aut.

23:19 (39') Dibirov prekida seriju Srbije i to iz vrlo teške situacije. Bravo za Zorana Nikolića, hrabro i jako. Najvažnije precizno! Evo i odbrane Cupare, a Zelenović dobija penal. Neumoljiv je Nemanja Ilić. Rusi traže tajm-aut.

21:18 (36') Bravo! Probijanje i gol Nemanje Ilića sa centra, šut u nebranjen gol. Brza igra Srbije, sevaju kontre, evo i opet Ilića. "Plus tri" je!

19:18 (35') Vodimo! Bogdan Radivojević i isključenje Kiseljeva!

18:18 (34') Žitnjikov golom iz prvog napada otvara drugo poluvreme. Uzvraća Stefan Vujić solo akcijom. Kiseljev se podiže i pogađa sa devet metara. Potrebne su odbrane golmana, Cupara je među stativama u drugom poluvremenu. Konačno i prvi penal za Srbiju, izborio ga je Marsenić. Au, kakva finta Nemanje Ilića i gol.

I POLUVREME

16:16 (30') Lazar Kukić poravnava, Žitnjikov vrlo brzo uzvraća. Igra se brzo, gol za gol… Norvežani su skandalozni! Golom Nikolića Srbija završava prvo poluvreme.

12:13 (24') Dibirov iz devetog sedmerca postiže gol, pokušao je Cupara da ga zaustavi. Nenadić je zaustavljen, Rusi iz kontre postižu gol i prvi put vode!

12:11 (23') Vujić je postigao gol i iznudio isključenje Žitnjikova. Lep skok šut i Škulicki opet poravnava rezultat. Lopta na pivota, Marsenić gađa pod noge i pogađa. Majstorija Dibirova iz "mrtvog ugla". Zelenović se izvio i dao gol sa devet metara.

9:9 (19') Marsenić se upisao i to kako. Nosio je igrača na sebi i praktično sa pozicije levog beka zatresao mrežu. Još jedan SEMDERAC – zviždi Norvežanima i publika u Berlinu. Verkić brani penal. Draško Nenadić se lepo snašao postigao gol, ali je "zbornaja" brzo uzvratila. Osmi sedmerac, pošto je Marsenić promašio zicer. Nemanja Ilić je dobio drugo isključenje. Dibirov je izjednačio na 9:9.

7:7 (15') I Srbija ima igrača više, prvi put na meču. Pušica je razigran, postigao je treći gol. Napravili su Rusi prostor za Dibirova, a iskusno krilo to koristi. Evo i šestog sedmerca za Rusiju. Mi o sada nismo izveli nijedan. Šiškarev je opet precizan.

6:5 (12') Stefan Vujić kao šilo za "plus tri". Za deset minuta dobili smo tri isključenja. Ovo je zbog grubosti zaradio Obradović. Ovo se skoro nije videlo, evo i petog sedmerca. Šiškarev je siguran. Prodali smo prvu loptu, a Rusi sa svoje polovine smanjili na gol zaostatka.

5:3 (8') Odličan je napad na početku. Pušica je ušao na pivota, dobio asistenciju i pogodio. Dibirov s levog krila postiže prvi gol za Ruse iz igre. Tečno ide naš napad, sjajno se snalazi Pušica, dobio je korisnu loptu od Zelenovića i uspešno realizovao napad.

***Zelenović je pogodio prečku. Četiri napada i četiri sedmerca za Ruse. Norvežani preteruju! Vujić je dobio isključenja, imamo dva igrača manje. Svetislav Verkić brani penal.

3:2 (5') Nemanja Ilić vrlo lepo prodire s krila i pogađa. Dobar je i blok u odbrani "orlova". Sudije ponovo sviraju penal za Ruse. Kovalev postiže prvi gol za Ruse na šampionatu. Vujić postiže treći gol, a arbitri opet sude sedmerac za "baćuške". Kovalev je opet precizan.

1:0 Nemanja Zelenović pogađa u prvom napadu, a Rusi promašuju sedmerac.

- Igrači su izašli na teren dvorane u Berlinu, koja ovom prilikom nije ispunjena do poslednjeg mesta.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sarkozić

Norveški sudijski par vrlo čudan kriterijum....ili se na ovim našim prostorima ovaj novi rukomet mora prilagoditi....pa mili moji Skandinavci vi ste ipak to mnogo kasnije počeli igrati a sad ste neki frajeri,pa i u suđenju.... Forza Srbija....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC