• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija je bila pogubljena, Brazil je zaslužio pobedu!

Autor mondo.rs

Rukometna reprezentacija Srbije doživela je poraz od Brazila u meču 3. kola Grupe A na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj. Ništa od drugog kruga, šanse teoretske.

Da se negde broje izgubljene lopte i da se za to dobijaju nagrade, Srbija bi sigurno bila u konkurenciji za rukometnog šampiona sveta. Ovako, dok se sve i dalje zavisi od odnosa postignutih i primljenih golovi, "orlovi" su daleko od svetskog vrha i verovatno neće ni među 12 najboljih na planeti, jer su doživeli drugi vezani poraz i to u meču u kojem je imperativ bila pobeda.

Srbija - Brazil 22:24 (11:14).

Da je tim Nenada Peruničića ponovio igru iz utakmice sa Rusijom ili da je veći deo meča bio na nivou prvih 20 minuta protiv Francuza, Srbija bi se gotovo sigurno radovala pobedi i razmišljala o drugoj fazi.

Umesto toga, "orlovi" su odigrali katastrofalno prvi deo meča i tek u finišu uspeli da uhvate rezultatski priključak 14:11. Srbija je povela 3:2, a onda je protivniku dozvolila seriju 7:0, koja samo zbog nepreciznosti brazilskih rukometaša nije bila veća (dosta promašaja s gola na gol).

Vial se razbranio, a srpski napad delovao je isuviše konfuzno da bi bio konkurentan.

U jednom trenutku je Brazil poveo 13:6 i tek od tog trenutka Srbija počinje da igra bolje, ali ne i sjajno, jer je i dalje dosta grešila u napadu. Nekoliko minuta pre kraja stigli su "orlovi" da gol zaostatka i to najviše zahvaljujući golmanu Dejanu Milosavljevu, Nemanji Iliću i Bogdanu Radivojeviću.

Ali, tri poslednja napada, u kojima je Peruničićev tim imao priliku za izjednačenje, završena su BEZ šuta na gol. Najefikasniji u porazu od Brazila bili su Bogdan Radivojević i Mijajlo Marsenić sa po pet golova, dok je jedan manje postigao Nemanja Ilić.

Brazil je sa pet golova predvodio Žoze Toledo.

Srpski tim će u narednom kolu igrati u utorak od 18.00 protiv Koreje.

Situacija na tabeli grupe u Berlinu je sledeća: Nemačka 4, Francuska 4, Rusija 3, Brazil (+1) 2, Srbija (+) 1, Koreja 0 bodova.


RASPORED DO KRAJA GRUPE A

3. kolo

Srbija – Brazil 22:24
Rusija – Nemačka 18.00
Francuska – Koreja 20.30

4. kolo (15. januar)

Rusija – Brazil 15.30
Koreja – Srbija 18.00
Nemačka – Francuska 20.30

5. kolo (17. januar)

Brazil – Koreja 15.30
Nemačka – Srbija 18.00
Francuska – Rusija 20.30

UŽIVO:

22:24 (60') Kraj, sve što smo mogli, mi smo "prodali" u napadu. Bolje od ovoga s ovakvom igrom nije moglo.

- Dejan Milosavljev je briljirao među stativama, ali su dve lopte prodali u napadu.

21:22 (55') Još jednom Ilić iz sedmerca.

20:22 (53') Nemanja Ilić koristi prvi penal za Srbiju!

17:20 (48') Marsenić posle dužeg vremena menja rezultat na semaforu. Peruničić je tražio tajm-aut i svašta je rekao našim igračima. 

15:18 (39') Dobra odbrana i dva laka gola Radivojevića i Marsenića. Tajm-aut Brazil.

13:17 (37') Svaku šansu koja nam se ukazala smo upropastili. Pordali smo "milion" lopti, napravili beskrajno mnogo gluposti, ali smo i dalje u igri. Verovatno ne još dugo, jer igramo neozbiljan rukomet.

12:14 (31') Mošić je dao gol, ali odmah i dobio dva minuta

I još jedan gol iz kontre. Radivojević je bio naš najbolji igrač u prvom poluvremenu, zaslužio je da golom vrati nadu "orlovima" da mogu do preokreta u drugom delu.

10:14 (30') Počeli smo da igramo, manje da grešimo i odmah se to odrazilo na rezultat. Brazil je u jednom momentu imao i "plus sedam".

4:10 (20') Brazl je napravio seriju 7:0! Isključen je Miljan Pušica zbog guranja. Razbranili smo brazilskog golmana, ne možemo dugo da damo gol. Serija Brazila i dalje traje… Valadao za 6:0, ukupno 8:3. Srbi ne mogu zicer da daju, redom promašuju. Konačno Kukić!

7:3 (14') Skandalozna igra Srbije! Loše igramo, dosta grešimo… Šiufa je ukrao loptu i postigao lagan gol za 6:3, a zatim i pogodak dok nismo imali golmana.

3:5 (11')  Prvi put dva gola prednosti za Brazil. Loš napad, ali na kraju lopta na krilo i Boržes uspeva da prevari Verkića. Reagovao je Peruničić i već u ranoj fazi utakmice zatražio tajm-at.

3:4 (10') Odlična odbrana Draška Nenadića, pa kontra Radivojevića i novo vođstvo. Primili smo gol s krila, Vujićev šut sa devet metara nije prošao. Isključen je Draško Nenadić zbog grube odbrane. Šteta, Verkić je odbranio, ali Pozer je pokupio loptu i dao gol.

2:2 (5') Odličnom odbranom došli smo do kontre koju je golom završio Nemanja Ilić. Zatim i sjajna odbrana verkića, ali posle dve greške u napadu primamo dva gola. Orbović se upisao.

- Uskoro počinje vrlo važan meč za Srbiju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC