• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alkaser u 91. i 94. za "plus dva" pred "Klasiker"!

Autor mondo.ba

Borusija Dortmund je preskočila Bajern na liderskoj poziciji na tabeli zahvaljujući Paku Alkaseru, koji je u sudijskoj nadoknadi iskoristio subotnji kiks Bavaraca pred najveći derbi njemačkog fudbala, sljedećeg vikenda u Minhenu.

Nakon reprezentativne pauze, Borusija Dortmund je na "Vestfalenu" dočekala Volfsburg i odigrala vjerovatno jednu od najgorih utakmica ove sezone, ali je ipak uspjela da stigne do pobjede (2:0), što je "milionerima" osiguralo lidersku poziciju sa dva boda više u odnosu na šampiona Bajern iz Minhena, koji nije uspio ni u drugom ovosezonskom dvoboju da savlada Frajburg (1:1).

To praktično znači da će za sedam dana u "Der Klasikeru" na minhenskoj "Alijanc Areni", Borusija imati dva boda prednosti.

Do sudijske nadoknade vremena na "Signal Iduna Parku" u Dortmundu se nije desilo gotovo ništa vrijedno pomena, a onda se "ukazao" Pako Alkaser, koji je sa dva pogotka "slomio" nezgodni Volfsburg i osigurao lidersku poziciju "milionera" - 2:0 (0:0).

Najprije je u 91. minutu pogodio iz slobodnog udarca sa 18 metara, kojem je doduše kumovala loša postavka i intervencija golmana Koena Kastelsa, da bi tri minuta kasnije, nakon kontranapada i asistencije Džejdona Sanča stavio tačku na pobjedu.

U prvih 45 minuta viđena je po jedna prilika na obje strane - najprije se u 19. minutu propisno obrukao Pako Alkaser promašivši prazan gol, da bi "vukovi" uzvratili 10 minuta kasnije preko Vuta Veghorsta sa ivice šesnaesterca, ali je odlično odbranio Roman Birki.

Trener ekipe iz Dortmunda Lusijan Favr nije mogao u subotu da računa na Marka Rojsa, koji je bio opravdano odsutan zbog porođaja djevojke, pa je napad Borusije bio poprilično jalov i bezidejan.

Prvi šut u okvir gola, domaćin je uputio poslije više od sata igre kad je pokušao Džejdon Sančo, ali je odbranio golman Koen Kastels, koji je bio na visini zadatka i u 73. minutu poslije udarca Rafaela Gereira.

Šta to vrijedi belgijskom golmanu, kada je u sudijskoj nadoknadi, bio direktan krivac za prvi gol Španca Paka Alkasera, koji je donio radost navijačima "milionera", posebno jer je u subotu aktuelni šampion Bajern kiksnuo u Frajburgu (1:1).

Bavarci su u subotu popodne već od samog početka dvoboja u Frajburgu bili u rezultatskom deficitu jer je već u trećem minutu Lukas Holer glavom pogodio mrežu Svena Ulrajha - 1:0.

Interesantno, Holer je bio strijelac i u prvom ovosezonskom duelu sa minhenskim timom na "Alijanc Areni" kojim je u u 89. minutu "iščupao" bod protiv Bajerna.

Bio je to "hladan tuš" za ekipu Nike Kovača, kojoj je trebalo 20 minuta da uzvrati domaćinu na "Švarcvald" stadionu u Frajburgu, na čijim se tribinama danas našao i selektor "pancera" Joakim Lev.

Poslije brze akcije iz kornera i "fliperskog" odbijanja, Leon Gorecka je u mat poziciju postavio Roberta Levandovskog, koji je iz okreta pogodio mrežu volej udarcem - 1:1.

Hrvatski stručnjak sa klupe Bajerna Niko Kovač ni u šestom meču nije uspio da savlada Nirnberg.

Bio je to Poljakov 19. pogodak ove sezone kojim se dodatno učvrstio na listi najboljih golgetera Bundeslige sa "plus četiri" u odnosu na Luku Jovića iz Ajntrahta i Marka Rojsa, kapitena Borusije Dortmund.

Iako je rezultat Bajerna bio definitivno iznenađenje, ipak se za najveće iznenađenje dana pobrinula Fortuna, koja je već u prvih 15 minuta u Dizeldorfu deklasirala četvrtoplasiranu Borusiju iz Menhengladbaha (3:1). Najzaslužniji za jubilarnu 10. pobjedu domaćina bio je dvostruki strijelac Rouen Henings.

Dva pogotka u subotu popodne postigao je i kapiten Verdera Maks Kruze u ubjedljivom trijumfu protiv Majnca (3:1) u Bremenu, dok je dosadašnji "fenjeraš" Nirnberg pobjedom nad Augzburgom (3:0) pobjegao sa dna tabele.

BUNDESLIGA, 27. kolo:

Borusija Dortmund - Volfsburg 2:0 (0:0)
/Alkaser 90+1, 90+4/

Fortuna - Borusija Menhengladbah 3:1 (3:0)
/Henings 6, 16, Šteger 12 - Plea 83/

Frajburg - Bajern 1:1 (1:1)
/Holer 3 - Levendovski 22/

Nirnberg - Augzburg 3:0 (0:0)
/Isak 52, Pereira 88, Leven 90+1/

Verder - Majnc 3:1 (2:0)
/Rašica 3, Kruze 37, 63 - Kvajzon 52/

Lajpcig - Herta 18.30

nedjelja

Hanover - Šalke 15.30
Ajntraht - Štutgart

Igrano u petak

Hofenhajm - Bajer Leverkuzen 4:1 (1:1)
/Belfodil 10, 61, S. Bender 52, Kramarić 79 - Foland 16/

TABELA: Borusija Dortmund 63, Bajern 61, Lajpcig (-1) 49, Borusija Menhengladbah 47, Ajntraht (-1) 46, Verder 42, Bajer L. 42, Volfsburg 42, Hofenhajm 41, Herta (-1) 35, Fortuna 34, Frajburg 32, Majnc 30, Augzburg 25, Šalke (-1) 23, Štutgart (-1) 20, Nirnberg 16, Hanover (-1) 14. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC