• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Augzburg razljutio Borusiju, "petarda" u Dortmundu

Autor mondo.ba

Pogodak Niderelehnera poslije 30 sekundi igre razljutio je fudbalere Borusije Dortmund koji su do kraja utakmice "petardom“ ispratili Augzburg. Fortuna iznenadila Verder, evrogol Arnolda u trijumfu Volfsburga.

Poslije kiksa Bajerna protiv Herte (2:2) u petak u Minhenu i Borusija Dortmund šokirala je svoje navijače u subotu, kada je poslije samo 30 sekundi igre primila gol, ali je sve ispravila u drugom poluvremenu i ubjedljivom pobjedom 5:1 savladala Augzburg.

Vestfalen je zanijemio već u prvom minutu, kada je Niderlehner sa pet metara poslao loptu u mrežu nakon što je nadigrana kompletna odbrana Borusije, u koju se vratio Mats Humels.

Samo dvije minute kasnije fudbaleri Borusije poslali su poruku svojim navijačima da ne trebaju da brinu i da neće doživjeti sudbinu Bavaraca već u prvom kolu.

Rojs je vratio povratnu loptu u peterac, golman Augzburga Koubek loše reagovao, a Alkaser pospremio loptu u mrežu za svoj treći gol u isto toliko ove sezone, pošto je već bio strijelac u Superkupu i Kupu Njemačke.

"Milioneri“ nisu uspjeli da stignu do novog pogotka do kraja poluvremena, ali su zato u razmaku od samo osam minuta u nastavku, od 51. do 59. postigli čak TRI, kasnije još jedan, za ubjedljiv trijumf  i čelnu poziciju na tabeli poslije prvog kola.

Prvo je Sančo donio preokret u 51. minutu poslije ubacivanja Vitsela, a šest minuta kasnije Alkaser se revanširao za asistenciju kod prvog gola Rojsu, koji lagano postiže gol poslije još jedne loše reakcije Koubeka.

Sjajnu partiju Alkaser je krunisao svojim drugim pogotkom u 59. minutu a „petardu“ u mrežu „Augzburga“ bacio je Julijan Brandt svojim prvencem na debiju u dresu Borusije Dortmund.

Autsajder i jedan od glavnih favorita za ispadanje, Paderborn dva puta se vraćao u igru protiv Bajera u Leverkuzenu, ali su „aspirindžije“ pogotkom Folanda za 3:2 stigli do tri boda.

Uzbudljivo je bilo i u Bremenu, ali su tamo slavili gosti.

Poslije mučenja sa niželigašem u Kupu Njemačke ekipa Fortune se uozbiljila i potpuno zasluženo savladala Verder rezultatom 3:1.

Gosti iz Diseldorfa dozvolili su protivniku da izjednači početkom drugo poluvremena, ali su na vrijeme postigli nova dva pogotka za velika tri boda.

Iako su strijelci bili Karaman i Ajhman, ključni čovjek u redovima gostiju bio je mladi Erik Tomi, koji je namjestio oba gola u svom debiju za Fortunu.

Volfsburg je sa 2:1 savladao Keln, uz evrogol Arnolda za vođstvo „vukova“, a Frajburg je sa 3:0 ispratio Majnc, iako su mreže na Švarcvald stadionu mirovale do 81. minuta.  

BUNDESLIGA - 1. KOLO:

Bajer L. – Paderborn 3:2 (2:2)
/Bejli 10, Haverc 19, Foland 69 – Mihel 15, Mamba 25/

Borusija Dortmund - Augzburg 5:1 (1:1)
/Alkaser 3, 59, Sančo 51, Rojs 57, Brandt 82  – Niderlehner 1/

Volfsburg – Keln 2:1 (1:0)
/Arnold 16, Veghorst 60 – Terode 90+1/

Verder - Fortuna Diseldorf 1:3 (0:1)
/Egeštajn 47 - Henings 36, Karaman 52, Ajhan 64/

Frajburg – Majnc 3:0 (0:0)
/Koler 81, Šmid 83, Valšmit 87/

Borusija Menhengladbah - Šalke (18.30)

Odigrano u petak:

Bajern Minhen - Herta 2:2 (1:2)
/Levandovski 24, 60 pen - Lukebakio 36, Grujić 39/

U nedjelju:

Ajntraht - Hofenhajm (15.30)

Union Berlin - RB Lajpcig (18.00)

Odigrano u petak:

Bajern Minhen - Herta 2:2 (1:2)
/Levandovski 24, 60 pen - Lukebakio 36, Grujić 39/

TABELA: Borusija 3, Frajburg 3, Fortuna 3, Bajer 3, Volfsburg 3, Bajern 1, Herta 1, Union Berlin (-1) 0, Ajntraht (-1) 0, Šalke (-1) 0, Borusija Menhengladbah (-1) 0, Hofenhajm (-1) 0, Lajpcig (-1) 0, Paderborn 0, Keln 0, Verder 0, Majnc 0, Augzburg 0

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC