• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac: Nije Zrinjski toliko bolji...

Autor mondo.ba

"Ako ulazimo u startu sa pristupom 'samo da ne izgubimo pa šta na pravimo' to nije dobro", rekao je trener Borca Branislav Krunić i najavio borbu za sva tri boda pod Bijelim brijegom.

 PLBIH 6 kolo Zrinjski - BOrac - Branislav Krunić - Zrinjski jeste kvalitetniji, ali ne toliko Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Svi mečevi šestog kola Premijer lige BIH igraju se u subotu, a derbi kola biće odigran od 20 časova na stadionu Pod Bijelim brijegom gdje će Zrinjski dočekati banjalučki Borac.

Zrinjski je u prethodne dvije utakmice upisao poraz i remi, ali trener Borca Branislav Krunić sa maksimalnim respektom govori o protivniku.

"Sutra nas očekuje utakmica protiv ekipe koja je u prethodne četiri godine tri puta bila prvak naše države. U ovom dijelu sezone su igrali evropske utakmice u kojima su pokazali da su dobra ekipa i ostvarili zavidne rezultate na evropskoj sceni samim tim što su izbacili Utreht.  To je vjerovatno razlog njihovog slabijeg starta u prvenstvu, ali oni su tu evropsku epizodu ostavili iza sebe i okreću se prvenstvu.  Sigurno će dočekati sopremani i motivisani, biće kvalitetna utakmica jer smo i mi analizirali prethodne utakmice i pripremili se. Znamo o kakvom protivniku se radi, znamo koje su to njegove dobre osobine  i na koji način  možemo da se suprotstavimo i dođemo do povoljnog rezultata“, rekao je Krunić, a potom i dodao šta je to za njega povoljan rezultat u ovom meču.

"I kao igrač i kao trener uvijek razmišljam o pobjedi i kada igramo i protiv ekipa puno kvalitetnijih od nas. Možda Zrinjski jsete kvalitetniji, ali ne toliko da mi ne možemo da se nadamo dobroj igri i povoljnom rezultatu. Ako ulazimo u startu sa pristupom 'samo da ne izgubimo pa šta na pravimo' to nije dobro“, istakao je Krunić.

Trener Borca najavio je da će Borac igrati na posjed i da će biti promjena u ekipi u odnosu na prošlu utakmicu.

"Prošlu utakmicu smo ekipno odigrali dobro, ali pojedinci su zakazali. U fudbalu trebate dati priliku onima koji dobro rade, treniraju, da i oni imaju šansu da pokažu svoje kvalitete i da se nametnu na utakmici. Prošlu utakmicu protiv Mladosti pa i Radnika imali smo veći posjed, preko 500 i 600 dodavanja, to je ono čemu ćemo težiti. Mislim da s takvom igrom možemo da se nadamo dobrom rezultatu“.

Problem za šefa stručnog štaba su povrede igrača.

"Nemamo klasično povrijeđenih igrača, ali imamo dosta rovitih igrača. Dejan Bosančić je otišao rovit u reprezentaciju Srbije, vratio se i dobio udarac na treningu, od igrača koji igra na njegovoj poziciji, da se našalim malo, jel to slučajno ili nije? Imamo problem sa dva štopera. Runić je juče dobio udarac u stopalo, tako da najvjerovatnije neće biti u konkurenciji, a Janičić ima hroničnih problema sa koljenom. Juče je propustio trening da ga odmorimo, povešćemo ga na put, vidjećemo kako će danas biti na treningu. Dujaković je na utakmici izašao zbog bola u listu desne noge, na poštedi je, a sljedeće sedmice bi trebao da bude u trenažnom procesu“, rekao je trener Borca.

Njegova ekipa u proteklim utakmicama stvarala je šansa, ali izostala je završnica u kojoj je možda nedostajalo i malo bolje saradnje među igračima.

"Još se igrači pronalaze, navikavaju, upoznaju... Evidentno je da smo imali veliki posjed i stvorili neke šanse. Ono što mene zabrinjava, ali u principu i ne zabrinjava je to da igrači koji igraju prema naprijed moraju imati lucidnost da iz ne čistih situacija naprave nešto opasno po gol. Mi čak štaviše ne koristimo čiste situacije, ali to je vezano više sa određenom kvalitetom igrača.  Tu ima više faktora; tehnički elementi, individualna priprema za utakmicu, karakter igrača, a ono što je realno je da kvalitet naše lige neće trpitzi kvalitetnog igrača, čim odskoči on će da ode. Ekipe su približno kvalitetom i obično odluči neka greška igrača, neki potez, jer nemamo konstantnost. Svi igrači koji igraju prema napreijed oni nisu kvalitetom koji bismo mi htjeli jer čim se pokažu oni odlaze.  Teško ulazimo u šanse i teško dajemo golove, ali teško i primamo golove. To pokazuje i ozbiljnost ekipe  i ja bih volio da u narednih mjesec dana dođemo u 'peak' forme kada imamo dobar raspored, što je i realno“, zaključio je Krunić.

Lijevi bek Đorđe Ćosić istakao je da crveno-plavi treba da iskoriste umor Zrinjskog.

"Očekuje nas jako kvalitetan protivnik koji u svakom momentu zna šta želi. To je jedna od najkvalitetnijih ekipa u PLBIH, bez obzira na lošu formu u posljednjih par utakmica, ali to ne smije da nas zavara. Imamo i mi našu računicu, a to je da se vratimo sa pozitivnim rezultatom vratimo kući, pod uslovom da na terenu djelujemo kompaktno. Treba da iskoristimo uslovno rečeno taj umor od evropskih utakmica, a mislim da se sa dobrim zalaganjem i dobrom organizacijom možemo nadati dobrom rezultatu“, poručio je Ćosić.

PLBIH, 6. kolo:

Čelik – Tuzla siti (17.00)
Radnik – Mladost DK
Sarajevo – Velež (18.00)
Sloboda – Zvijezda 09 (19.00)
Široki Brijeg – Željezničar (20.00)
Zrinjski – Borac (20.00)

TABELA: Željazničar 11, Sarajevo (-1) 10, Tuzla siti 10, Borac 8, Čelik 8, Sloboda 6, Mladost DK 5, Široki Brijeg (-1) 4, Zrinjski (-1) 4, Velež 4, Radnik 3, Zvijezda 09 2

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC