• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Romi samo bod u goleadi, Miha prkosi leukemiji!

Autor mondo.ba

Rimljani tri puta vodili protiv Đenove, uz golove Džeke i Kolarova, ali nisu trijumfovali. Mihajlović uprkos teškoj bolesti zauzeo svoje mjesto kraj klupe u okršaju Verone i Bolonje!

Sjajna utakmica na Olimpiku!

Fudbaleri Rome su tri puta bili u prednosti nad ekipom Đenove, sjajne golove su postigli kapiteni BiH i Srbije Edin Džeko i Aleksandar Kolarov, ali je pobjeda, ipak, izostala!

ROMA – ĐENOVA 3:3 (2:2)

U prvom poluvremenu, kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko je "vukao" Romu, koja je dva puta vodila u ovom dijelu igre, ali nije mogao protiv – svog saigrača iz odbrane!

Naime, Džeko, koji je ovog ljeta odlučio da ostane u Rimu iako je ponuda Intera bila na stolu, asistirao je Turčinu Čengizu Underu za pogodak u šestom minutu, a potom i sam, u 30. minutu, zatresao mrežu Đenovljana, prošetavši se kroz njihovu odbranu.

Ipak, sav trud uspio je da pokvari Huan Žezus, koji je prvo loše reagovao kod gola Andree Pinamontija u 16. minutu, a potom i u finišu prvog dijela, kada je istog fudbalera oborio u svom šesnaestercu - dosuđen je penal, koji je materijalizovao Domeniko Krišito.

Prednost na svoju stranu puleni Paula Fonseke vratili su u 49. minutu prelijepim pogotkom Aleksandra Kolarova iz slobodnog udarca, ali ni to nije bilo dovoljno da se dođe do "trojke" – Đenova je golom Kuamea po treći put izjednačila i, ispostavilo se, osvojila bod, iako je "visila" u smiraj utakmice.

Siniša Mihajlović, na iznenađenje, ali i na radost, kako našu, tako i navijača Bolonje, zauzeo je svoje mjesto kraj aut-linije već u prvom kolu!

Obećao je srpski strateg da će ove sezone biti prisutan na klupi uprkos borbi sa leukemijom, ali niko nije pomišljao da bi to moglo da se dogodi već – večeras!

Vozio se Mihajlović iz bolnice 150 kilometara kako bi "komandovao" svojim izabranicima, koji su večeras gostovali Veroni, za koju je debitovao Darko Lazović, a sa kojom su morali da podijele bodove (1:1), uprkos vođstvu i brojčanoj prednosti na terenu od 15. minuta.

Gradski rival "vučice" Lacio, za koji je 76 minuta odigrao i sjajnu partiju pružio srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić, takođe je igrao protiv jednog kluba iz Đenove, ali na gostovanju.

"Nebeskoplavi" su deklasirali Sampdoriju, uz dva gola Ćire Imobilea, koji je u 37. minutu postigao svoj 100. gol u Seriji A.

Atalanta je poslije preokreta stigla do gostujuće pobjede nad SPAL-om. Tim sa "Paola Mace" već poslije nepunih 30 minuta imao je prednost od dva gola, s obzirom da su u sedmom i 27. minutu pogađali Di Frančesko i Petanja.

Tim iz Bergama zaostatak je smanjio u 34. minutu preko Gosensa, a u nastavku, uz dva pogotka ljetnog pojačanja Luisa Muriela napravio potpuni rezultatski preokret.

U duelu Kaljarija i Breše trijumfovao je povratnik u Seriju A pogotkom Alfreda Donarume sa bijele tačke, dok je Torino uz dva gola Simonea Zaze došao do pobjede nad Sasuolom.

SERIJA A – 1. kolo

Udineze – Milan 1:0 (0:0)
/Bekao 72/

Roma – Đenova 3:3 (2:2)
/Under 6, Džeko 30, Kolarov 49 – Pinamonti 16, Krišito 43 pen, Kuame 70/

Kaljari – Breša 0:1 (0:0)
/Donaruma 53 pen/

Sampdorija – Lacio 0:3 (0:1)
/Imobile 37, 62, Korea 56/

SPAL – Atalanta 2:3 (2:1)
/Di Frančesko 7, Petanja 27 – Gosens 34, Muriel 71, 76/

Torino – Sasuolo 2:1 (1:0)
/Zaza 14, 55 – Kaputo 69/

Verona – Bolonja 1:1 (1:1)
/Veloso 37 - Sansone 15 pen/

Igrano u subotu:

Parma - Juventus 0:1 (0:1)
/Kjelini 21/

Fiorentina - Napoli 3:4 (1:2)
/Pulgar 9, Milenković 52, Boateng 65 - Mertens 38, Insinje 43 pen, 67, Kaljehon 56/

U ponedjeljak:

Inter - Leće (20.45)

TABELA: Lacio 3, Napoli 3, Atalanta 3, Torino 3, Breša 3, Udineze 3, Juventus 3, Đenova 1, Roma 1, Bolonja 1, Verona 1, Leće (-1) 0, Inter (-1) 0, Fiorentina 0, SPAL 0, Sasuolo 0, Milan 0, Kaljari 0, Parma 0, Sampdorija 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC