• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mama, tata, mogu li da debitujem za Barsu?"

Autor mondo.rs

Toliko je mlad da je Barseloni bio potreban potpis njegovih roditelja da zaigra prošle noći na "Nou Kampu". I već je dao naznake o kakvom se talentu radi...

Dugo, baš dugo, Barselona čeka na igrača iz "La Masije" koji će biti integralni deo ekipe, a možda ga je Ernesto Valverde "najavio" u pobedi nad Betisom u 2. kolu Primere.

Kada je na semaforu na "Nou Kampu" bilo ispisano 5:1 za Barselonu (na kraju 5:2), trener Katalonaca odlučio je da na teren pošalje supertalentovano Ansumanea Fatija koji je za petnaestak minuta ostavio sjajan utisak, igravši na mestu desnog krila.

Tinejdžer iz Gvineje Bisau, države na zapadu Afrike, iz koje teško da možete da se setite nekog poznatog fudbalera, mlađi je nego Leo Mesi kada je debitovao za Barsu!

Zapravo, od 1941. godine za Barselonu nije zaigrao mlađi fudbaler, pošto je Ansu Fati imao tačno 16 godina i 298 dana kada je stao kraj terena i sačekao još jednog talenta, Karlesa Pereza (21), koji se sjajno pokazao sinoć posle "prosečnih priprema, da mu ustupi mesto.

Driblinzima i jednim udarcem, tik pored stative, Fati je najavio da bi već ove sezone mogao da bude vredna zamena Barseloni, posebno kada je toliko povreda u timu...

Fati će 31. oktobra proslaviti 17. rođendan, a odlikuju ga sjajna tehnika i brzina. Može da igra na više mesta u napadu, po oba krila i u špicu, a čini se da ga Valverde najpre vidi na desnom boku gde za sada nema povređenog Usmana Dembelea. Ne očekuje se velika minutaža za Fatija ove sezone, ali bi već od naredne mogao da bude blizu prvog tima...

Luis Suarez, Usman Dembele i Leo Mesi propustili su sinoćnu utakmicu, ali nisu propustili šansu da se pozdrave sa igračima koji su doneli prvu pobedu u novoj sezoni. Štaviše, Mesi je na Instagramu postavio fotografiju sa svojim legitimnim naslednikom.

"Sjajna utakmica za sve, naši prvi bodovi u La Ligi i veoma sam srećan zbog klinaca iz La Masije koji su ispunili san igrajući zvaničan meč na Nou Kampu", napisao je Mesi.

Zanimljivost u celoj priči jeste da su roditelji malog Ansua morali Barseloni PISMENO da daju odoborenje da njihov sin može da nastupi na utakmici!

Razlog za to jeste što maloletni fudbaleri ne smeju da igraju u noćnim terminima, a njegov otac je jedva dočekao momenat u kom će mali Ansu, koji je u akademiji Barselone od 2013. godine, debitovati za prvi tim...

Verovatno nije ni sanjao da će to biti tako rano!

"Mogu da umrem večeras, nije bitno više, Ansu je debitovao za Barsu", rekao je Bori Fati posle utakmice u kojoj je njegov sin najavio da je "sledeća velika stvar svetskog fudbala".

Navijači već komentarišu da je pokazao agilnost kakva je nedostajala Usmanu Dembeleu koji se muči od dolaska iz Dortmunda i koji deluje kao da nikada nije dovoljno koncentrisan za vrhunski fudbal, iako često ume da oduševi sve na stadionu...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC