• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italija se MUČILA pa brzopotezno srušila Jermeniju

Autor mondo.rs

Azuri nisu imali lako gostovanje u Jerevanu, ali su na kraju ipak uspjeli da održe maksimalan učinak u kvalifikacionoj grupi J.

Nije počelo dobro po favorita, ali je na kraju posao obavljen uspešno. Reprezentacija Italije je preokretom uspjela da savlada selekciju Jermenije, a najveće zasluge za to imao je Andrea Beloti - 1:3.

Ekipa Roberta Manćinija vrlo traljavo je započela meč u Jerevanu i već poslije 11 minuta im se to obilo o glavu. Tigran Barsegjan je lijepo uposlio Aleksandera Karapetijana, a ovaj preciznim udarcem u dalji ugao gola savladao Đanluiđija Donarumu.

Taj pogodak je učinio da se Azuri razbude, nedugo nakon toga im je jedan gol bio poništen, da bi napadač Torina poslije skoro pola časa igre "udahnuo vazduh" svojim saigračima pogotkom za 1:1. Beloti je samo par minuta kasnije ponovo bio u odličnoj prilici, ali je propustio priliku da upotpuni preokret već u prvom poluvremenu.

Italija u narednom kolu u nedjelju gostuje reprezentaciji Finske, dok će Jermenija istog dana dočekati Bosnu i Hercegovinu.

 No, da će Jermenima biti teško da odole jačem protivniku postalo je evidentno u nadoknadi vremena prvog dela igre. Tada je Karapetijan od heroja postao tragičar, jer je dobio drugi žuti karton.


Njegovo isključenje je dodatno "sasjeklo" Jermeniju, koja se stoički branila u nastavku, ali na kraju nisu uspjeli da izdrže do kraja. Inicijativu Italijana uspio je da realizuje Lorenco Pelegrini pogotkom u 77. minutu, da bi konačan ishod riješio upravo Beloti. Njegov drugi pogodak na meču je na 10 minuta prije kraja donio potpuni mir Azurima.

Italija sada ima maksimalnih 15 bodova u grupi J, pošto su ostvarili svih pet pobjeda. Sa gol-razlikom 16:2, jasno je da je četvorostruki prvak svijeta jednom nogom već na Evropskom prvenstvu 2020. godine.

Kvalifikacije za EURO 2020 se polako zahuktavaju, a naš detaljni vodič će vas odlično pripremiti za najzanimljivije utakmice ove sedmice.

Duel Bosne i Hercegovine i Lihtenštajna na Bilinom polju pratite UŽIVO u tekstualnom prenosu na MONDU.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC