"Sedma sila" i ljekari za porast nataliteta (FOTO)

Autor:

Prvom revijalnom utakmicom - između ljekara Univerzitetskog kliničkog centra i novinara "Sedma sila" na gradskom stadionu u Banjaluci u četvrtak je zvanično počela kampanja "Djeca nam se rađala".

"Sedma sila" i ljekari za porast nataliteta (FOTO) Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

Pred skoro dupke punim Gradskim stadionom u Banjaluci u organizaciji istoimene fondacije, s ciljem podizanja svijesti o značaju povećanja nataliteta u Republici Srpskoj, odigrana je revijalna utakmica između ljekara i novinara kao uvertira susretu između veterana Borca i Crvene zvezde.

Kampanju "Djeca nam se rađala" stanovnici Srpske mogu da podrže pozivom na humanitarni broj 1432 i tako doniraju jednu KM, za doprinos povećanju nataliteta u Srpskoj.

Početak kampanje "Djeca nam se rađala" ozvaničen je puštanjem balona i prvim udarcem koji je na terenu izveo nekadašnji predsjednik Fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić, uz prisustvo predsjednika fondacije Vlade Đajića.

Legendarni Džaja rekao je da Zvezda sa zadovoljstvom podržala početak kampanje "Djeca nam se rađala" u Republici Srpskoj i izrazio nadu da će i druge sfere učiniti isto.

"Ovo je jedna lijepa akcija, danas se igra humanitarna fudbalska utakmica na gradskom stadionu u Banjaluci. Nadam se da će i druge sfere učiniti ovako nešto, da popularišemo i da se što više djece rađa na ovim prostorima", istakao je Džajić.

Iako rezultat revijanog meča nije bio u prvom planu, pobjedu su golovima Ninića i Stajčića odnijeli ljekari rezultatom 2:0.

Ostale vijesti