• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve Gvardioline kanonade: 8:0, 9:0, 8:0...

Autor mondo.rs

Mančester siti je demolirao Votford 8:0 u 6. kolu Premijer lige, ali daleko od toga da njihov trener nije ostvarivao takve rezultate u svojoj trenerskoj karijeri.

Izgleda da je Norič svima u Premijer ligi učinio medvjeđu uslugu. Bar za početak, to su definitivno učinili Votfordu, pošto je šampiona poraz od "Kanarinaca" ozbiljno naljutio.

Odmah u sljedećoj utakmici su sav bes iskalili na timu Kike Sančesa Floresa, a to nas je natjeralo da se sjetimo nekih drugih surovih pobjeda timova Pepa Gvardiole.

Ovo je bio čak šesti put za timove španskog stručnjaka da u zvaničnim utakmicama pobjeđuju 8:0 (ili ubjedljvije). I svi ti mečevi stigli su u vremenskom periodu kraćem od decenije.

Almerija - Barselona 0:8

Utakmica je igrana u novembru u sezoni 2010/11 u kojoj će Gvardiolina Barselona ponovo postati šampion Evrope. Jedini trijumf na listi koji je stigao u gostima, a u strijelce su se tada upisali Leo Mesi sa het-trikom, Bojan Krkić je postigao dva gola, dok su Pedro i Inijesta to učinili po jednom. Santijago Akasijete je bio strelac autogola.

Osasuna i Ospitalet u istoj sezoni

Protiv tima iz Pamplone je ponovo Mesi postigao tri gola, ali je sada David Vilja dodao dva, uz Seska Fabregasa i Ćavija, kao i autogol Roversija. Poslije te rapsodije u septembru 2011 (8:0), tri mjeseca kasnije je "postradao" i niželigaš u Kupu kralja. Ospitalet čak nije ni imao Mesija za protivnika, ali jeste raspoložene Isaka Kuenku, Telja i Tijaga Alkantaru.

Bajern Minhen - HSV 8:0

Došao je Pep u Njemačku i nastavio da radi ono što je činio i u Španiji - da osvaja trofeje. Hamburg je od Bajerna posljednjih godinu baš često gubio ovako ubjedljivo, a protiv Gvardiolinog tima su to učinili početkom 2015. godine. Čak šest igrača se upisalo tada u strijelce, a Tomas Miler i Arjen Roben su to činili dva puta.

Dva poniženja u 2019.

I tu dolazimo do utakmica u Mančester sitiju, a obje pobjede za pamćenje su se desile 2019. godine. Prva je bila protiv Burton Albiona u Liga kupu, a Građani su tada slavili 9:0! Bio je to deveti dan u novoj godini, a Gabrijel Žezus je postigao četiri gola. U revanšu tog polufinala bilo je, sasvim očekivano, samo 1:0.

Ovoga puta, protiv Votforda, Siti je oborio rekord Premijer lige po vremenu koje im je trebalo da stignu do vođstva od 5:0. Oni su to uspjeli za 18 minuta, a rekord je do sada držao Arsenal iz 2003. godine, kada su za 23 minuta napunili mrežu Sautemptona.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC