• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KIKS Mančesterovog djeteta za POBJEDU Liverpula

Autor mondo.rs

Mnogo se šampion Evrope mučio, ali su uspjeli da upišu pobjedu uz svesrdnu pomoć protivničkog golmana.

Do ovog subotnjeg popodneva postojala su samo tri stadiona na kojima Liverpul nijednom nije slavio u Premijer ligi, ali sada je jedan od njih "precrtran". Ekipa Jirgena Klopa je redala šanse, imala svoje trenutke, ali su ipak teškom mukom slavili na "Bramal lejnu" - 0:1.

Bio je Liveprul bolji tim na ovom meču, ali je ekipa Krisa Vajldera pokazala zbog čega su neugodan rival svakom timu. Njihova 3-5-2 je i protiv "crvenih" imala svojih dobrih momenata, a čak su i bolje započeli meč.

Ipak, najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Liverpul u 43. minutu. Išli su u napad "četiri na četiri", Roberto Firmino je odigrao povratan pas za Sadija Manea koji iz odlične situacije pogađa samo stativu.

U nastavku je Liverpul i dalje imao bolju igru, ali lopta nikako nije uspjevala da pronađe put do mreže. Šefild se u nekoliko navrata okuražio, ali je Adrijan samo dva puta morao da reaguje na ovom meču.

I onda u 70. minutu se odigrao ključni momenat. Đini Vajnaldum je šutirao sa ivice šesnaesterca, lopta nije bila pretjerano jaka i išla je pravo u golmana Dina Hendersona, koji pravi ogroman kiks i lopta mu odlazi "kroz" noge i ulazi u mrežu za vođstvo Liverpula.

Igrač Mančester junajteda na pozajmici u Šefildu je prije i poslije tog momenta imao odličan dan, ali teško da će u skorije vrijeme moći da zaboravi takvu grešku.

Mohamed Salah je nešto kasnije izašao "jedan na jedan" sa Hendersonom i mladi golman se tada odlično snašao. Ipak, njegovi saigrači sa druge strane nisu mogli da stignu do vrednog izjednačenja. Liverpul je time nastavio maksimalan niz u domaćem prvenstvu.

Premijer liga, 7. kolo

subota:

Šefild junajted - Liverpul 0:1 (0:0)
/Vajnaldum 70/

Aston Vila - Barnli 16.00
Bornmut - Vest Hem
Čelsi - Brajton
Kristal Palas - Norič
Totenhem - Sautempton
Vulverhempton - Votford
Everton - Mančester siti 18.30

nedelja:

Lester - Njukasl 17.30

ponedeljak:

Mančester junajted - Arsenal 21.00

TABELA: Liverpul (+1) 21, Mančester siti 13, Lester 11, Arsenal 11, Vest Hem 11, Bornmut 10, Totenhem 8, Mančester junajted 8, Barnli 8, Šefild junajted (+1) 8, Čelsi 8, Kristal Palas 8, Sautempton 7, Everton 7, Brajton 6, Norič 6, Njukasl 5, Aston Vila 4, Vulverhempton 4, Votford 2.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC