• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tumba o kažnjavanju Jovića: Nemam pravo na ljutnju

Autor mondo.rs

Selektor "orlova" obećao je da će više o ovom slučaju pričati po povratku u Beograd.

 Ljubisa-Tumbakovic-kazna-Luka-Jovic-reprezentacija-Srbije Izvor: MN PRESS

Najskuplji fudbaler "orlova" svih vremena Luka Jović iznenada se nije našao na spisku Ljubiše Tumbakovića za obaveze srpske reprezentacije tokom oktobra, a u prvi mah ta informacija nije podigla preveliku uzbunu u javnosti.

Selektor je objasnio da želi da isproba i druge igrače, da bi u danu kada je Srbija stigla u Vilnjus na gostovanje Litvaniji - u španskoj štampi "isplivala" priča o problemima.

Navodno, Ljubiša Tumbaković odlučio je da Luku Jovića "precrta" za mečeve sa Paragvajem i Litvanijom i da ga na taj način kazni zbog "lažiranja" povrede poslije meča sa Portugalom, kada se vratio za Madrid i nekoliko dana kasnije igrao za "kraljevski klub", umjesto da je putovao sa nacionalnim timom na meč kvalifikacija protiv Luksemburga.

Na konferenciji za medije u Vilnjusu novinari su upitali Tumbakovića da li je istina da je ljut na Luku Jovića zbog toga što je izmislio povredu?

"Nemam ja pravo da budem ljut ni na koga. Radim svoj posao na način koji mislim da je najbolji. Luka je mlad igrač, a moja trenerska profesija podrazumijeva pedagoški pristup i jednu vrstu roditeljskog odnosa prema svakom igraču. U isto vrijeme, dužan sam da štitim interese svoje profesije. On je napravio to što ste rekli, ali nije se javio meni, nego je poslao poruku. Ne vidim razlog zašto bih se ljutio na Jovića. A to da li je bio povrijeđen treba da utvrde ljekari, ne ja", kazao je Ljubiša Tumbaković i potom na pitanje o dodatnom pojašnjenju situacije dodao i sljedeće.

"Očekivao sam konferenciju vezanu za sutrašnju utakmicu, Luka nije ovdje sa nama i ne bih detaljisao o njemu. Imali smo suviše problema danas u putu, čeka nas trening i ako želite o toj temi, možemo kad se vratimo za Beograd. Trenutno me zanima isključivo priča o Litvaniji".

Bilo je, naravno, govora i o utakmici kvalifikacija za EURO2020 koja se igra u ponedeljak od 20.45, a i dalje postoji šansa da se "orlovi" na ovaj način plasiraju na turnir.

"Istina je da smo oba meča rešili ubedljivo u našu korist - 2:0 i 4:1. Ali, odnos snaga nije bio takav. Jako teška utakmica u Podgorici, iskoristli smo svoje šanse, oni svoje nisu. Ovde je bila čudna utakmica. Otvorili smo je na vreme i posle postigli evrogolove. Za pola sata je bilo 3:0 za nas", prisetio se Ljubiša Tumbaković mečeva sa Litvancima u mandatu selektora Crne Gore.

KAŠNJENJE

Selektor "orlova" Ljubiša Tumbaković posebno nervozan bio je zbog toga što je čarter let iz Beograda za Vilnjus kasnio više od sat i po vremena, što je napravilo brojne poteškoće u organizaciji. To se odnosi na pomeranje odlaska na trening, konferencije za medije i ostalih obaveza koje "orlovi" i stručni štab imaju.

"Video sam tada jednu ekipu koja je mnogo više pružala nego što je to pratio rezultat. Gledao sam i mečeve protiv Srbije, a i ovu poslednju protiv Ukrajine i stekao sam mnogo pozitivniju sliku o njihovom kvalitetu u poređenju sa Ligom nacija. To je sada jedna borbena, disciplinovana ekipa, sa konkretnom idejom. Kao da su igrači sazreli i pretvorili se u mnogo ozbiljnijeg rivala za svaku reprezentaciju".

Već neko vreme priča se o tome da Srbija uveliko razmišlja o baražu za EURO2020, a da li selektor i dalje gaji nadu da je čudo ipak moguće i da direktno odemo na kontinentalnu smotru?

"Da bi se desilo čudo, moramo mi da budemo na visini zadatka. Ako ne pobedimo, ni čudo ne pomaže. Idemo stepenik po stepenik, prvo da pobedimo, pa da se nadamo čudu. A život nas uči da su čuda moguća", kazao je Tumbaković.

Meč se igra u ponedeljak od 20.45.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC