• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napravite pitu od srijemuša

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Pita sa sirom i srijemušem biće užitak za ljubitelje srijemuša, jer je idealna za užinu, ali i za izlete.

 Recept za pitu od srijemuša Izvor: Shutterstock

Pita sa siromi srijemušem se pravi od lisnatog tijesta. Naravno, možete da kobinujete i da mijenjate sastojke po želji, ali je ovaj recept ipak poseban zbog srijemuša koji daje specifičnu aromu. 

Sastojci za pitu sa srijemušem

500 g gotovih kora za pitu
600 g sitnog sira
2 veze srijemuša
300 ml jogurta
2 jajeta
1 kesica praška za pecivo
So po ukusu
Ulje
Kisela voda

Za pitu sa sirom i srijemušem, prvo dobro isperite srijemuš, možete i da ga držite sat vremena u sodi bikarboni. Nakon toga ga sitno isijecite.

Sijremuš dobro izmiješajte sa sitnim sirom, da se lijepo sjedine. Po potrebi posolite, dodajte prašak za pecivo i 2 jajeta. Izmiješajte, pa dodajte jogrut i opet promiješajte.

Podijelite listove za gibanicu i redajte u pitu. Prvi list premažite sa mješavinom ulja i kisele vode, pa sljedeći list sa filom i tako naizmjenično. Završavate sa listom kore na koji ide fil. Urolajte tijesto i stavite na pleh za pečenje, prekriven papirom za pečenje, trebalo bi da imate tri urolane pite. Pecite na 180 stepeni, 25 minuta dok pite ne porumene. Uživajte u piti sa sirom i srijemušem.

(MONDO/Stvar ukusa)

Povezano

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop