Pogledajte kako da produžite hljebu vijek trajanja!
Ujutru ste kupili hljeb, polovinu pojeli, a ostala polovina vam stoji i po par dana. Neminovno je da će da hljeb da "ostari" i možda poprimi buđ. Kako da produžimo svježinu domaćem hljebu?
Influenserka Sofi Hinčlif koja proučava i dijeli korisne trikove za kuću otkrila je ovoga puta jednostavni trik kako da vam se hljeb ne ubuđa. Biće vam potrebna samo jedna namirnica, tačnije povrće.
"Kako bi produžila hljebu vijek trajanja ja koristim celer. Tako se hljeb ne suši i ne hvata buđ", objasnila je ona, a zatim se osvrnula na detaljan proces.
Najprije, u svom viralnom videu influenserka pokazuje kako u vreću za hljeb stavlja nekoliko grančica celera. Takođe, ovaj trik vas neće koštati previše novca. Nutricionisti obično preporučuju čuvanje hljeba na sobnoj temperaturi i to u platnenoj kesi, krpi ili u kutiji za hljeb. Na sobnoj temperaturi gubi svježinu već za 2-3 dana.
(MONDO)