• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novogodišnji kejk popsi preliveni bijelom čokoladom

Autor Lena Sudar

Kejk popsi preliveni bijelom čokoladom oduševiće sve za predstojeće praznike.

 Recept za novogodišnje kejk popse Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 209 g brašna (na kašiku i poravnato)
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 113 g putera, omekšanog na sobnoj temperaturi
  • 200 g šećera
  • 1 veliko jaje, na sobnoj temperaturi
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 240 ml mlijeka

Za fil:

  • 100 g putera, omekšanog na sobnoj temperaturi
  • 210 g šećera u prahu
  • 2-3 kašičice slatke pavlake
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Za preliv:

  • 678 g bele čokolade
  • zlatni prah i zlatne kuglice za ukrašavanje

Recept za kejk popse:

Kako biste napravili kejk popse zagrijte rernu na 177°C. Podmažite tepsiju od 23 cm. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Ostavite na stranu. Mikserom umutite puter i šećer zajedno u velikoj posudi dok ne dobijete krem, oko 2 minuta. Dodajte jaje i ekstrakt vanile i umutite na velikoj brzini dok se ne sjedine.

Dodajte suve sastojke i mlijeko u posudu sa mokrim sastojcima i miješajte mikserom na maloj brzini dok se ne sjedine. Sipajte i ravnomerno rasporedite tijesto u pripremljenu tepsiju. Pecite 30-36 minuta ili dok čačkalica ne bude čista. Ostavite da se kolač potpuno ohladi u plehu postavljenom na rešetku. Napravite glazuru tako što ćete mikserom sa lopaticom da umutite puter na srednjoj brzini dok ne postane kremast, oko 2 minuta. Dodajte šećer, slatku pavlaku i ekstrakt vanile i miješajte na maloj brzini da se sjedine. Povećajte na veliku brzinu i mutite puna 3 minuta.

Ohlađeni patišpanj izmrvite u činiju na glazuru. Uključite mikser na malu brzinu i umutite glazuru i mrvice kolača dok se ne sjedine. Uzmite 1 kašiku mješavine i uvaljajte u kuglu. Stavite kuglice na obložen pleh. Ostavite u frižideru 2 sata ili zamrznite 1 sat. Otopite čokoladu na pari. Izvadite samo 2 ili 3 kuglice iz frižidera odjednom. Umočite kraj štapića za lizalicu u premaz, a zatim ubacite u sredinu kuglice.

Umočite kugilcu u glazuru, dok ne bude potpuno pokrivena. Ukrasite zlatnim prahom za kolače i sjajnim kuglicama i ređajte ih uspravno na tacnu. Ponovite sa preostalim kuglicama. Premaz će se stegnuti u roku od sat vremena. Uživajte!

BONUS VIDEO

Pogledajte

01:00
Snikers čizkejk
Izvor: Instagram/pp.kbzu_
Izvor: Instagram/pp.kbzu_

StvarUkusa

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop