Od jedne smjese napravite čak 4 vrste različitih mafina koji su idealni za doručak, večeru ili užinu.

Sastojci:
Za punjenje:
- 100 g kačkavalja
- pola tikvice
- nekoliko čeri paradajza
- šaka maslina
Za testo:
- 4 jaja
- 90 ml ulja
- 130 g jogurta
- 35 g parmezana
- Prstohvat soli
- 30 g kukuruznog skroba
- 260 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Kako se prave mafini:
Isprobajte recept za univerzalno tijesto za mafine, a punjenje stavljajte po vašoj želji i ukusu.
Kačkavalj i tikvice narendajte, a čeri paradajz i masline isjeckajte na male komadiće.
Umutite jaja u činiji. Dodajte ulje i jogurt, tako će vam mafini biti mnogo mekši. Dobro promiješajte da se sve sjedini. Dodajte parmezan, so, skrob i na kraju brašno sa praškom za pecivo. Nastavite da miješate, trebalo bi da dobijete glatku i gustu smjesu. Sipajte tijesto u kalup za mafine i na 3 mafina stavite masline, na 3 čeri, na naredna 3 kačkavalj i na posljednja 3 tikvice.
Pecite na 180°C 30 minuta. Pustite ih da se malo ohlade pre nego što ih izvadite iz kalupa.
Bonus video:
(MONDO/Stvar ukusa)