Ako tražite ukusan, ali potpuno jednostavan recept za večeru, ovaj meksički specijalitet od govedine i pirinča se sprema u jednom tiganju.

Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 500 g mljevene govedine
- 1 srednji luk, isječen na kockice
- 2 čena bijelog luka, mljevenog
- meksički začin
- pola kašičice soli ili po ukusu
- 250 g paradajz pelata
- 1 konzerva crnog pasulja, ocijeđena i isprana
- 1 šolja kukuruza
- pola šolje jasmin pirinča, ispranog i ocijeđenog
- 2 šolje pilećeg bujona
- mocarela i čedar
Kako se pravi ovaj specijalitet:
Ovo je lagana večera u jednom tiganju od 30 minuta koju ćete praviti iznova i iznova. Ukoliko imate mljeveno meso u zamrzivaču obavezno probajte ovaj recept.
Zagrijte 1 kašiku ulja u velikom tiganju na srednjoj vatri, a zatim dodajte mljevenu govedinu i pržite. Dodajte sjeckani crni luk i dinstajte dok luk ne omekša. Dodajte i bijeli luk i začine pa promiješajte. Zatim umiješajte paradajz pelat, crni pasulj, kukuruz i pirinač.
Dodajte 2 šolje pilećeg bujona, posolite i dovedite do laganog ključanja. Pokrijte poklopcem i kuvajte na laganoj vatri 15 minuta ili dok se pirinač ne skuva.
Sklonite poklopac, pospite sirom, pa poklopite i ostavite da odstoji 5 minuta na isključenoj, ali toploj ringli dok se sir ne otopi.
Recept za meksički začin:
2 kašičice mljevene paprike (slatke ili ljute, po ukusu)
1 kašičica mljevenog kima
1 kašičica bijelog luka u prahu
1 kašičica crnog luka u prahu
1 kašičica origana
1/2 kašičice čilija u prahu (ili više ako voliš ljuto)
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice bibera
Sve pomiješajte i čuvajte u staklenoj teglici.
(MONDO/Stvar ukusa)