• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meksički specijalitet od govedine i pirinča gotov za pola sata

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Ako tražite ukusan, ali potpuno jednostavan recept za večeru, ovaj meksički specijalitet od govedine i pirinča se sprema u jednom tiganju.

 recept za meksičku večeru Izvor: Printscreen/Youtube/Natashas Kitchen

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 500 g mljevene govedine
  • 1 srednji luk, isječen na kockice
  • 2 čena bijelog luka, mljevenog
  • meksički začin
  • pola kašičice soli ili po ukusu
  • 250 g paradajz pelata 
  • 1 konzerva crnog pasulja, ocijeđena i isprana
  • 1 šolja kukuruza
  • pola šolje jasmin pirinča, ispranog i ocijeđenog
  • 2 šolje pilećeg bujona 
  • mocarela i čedar

Kako se pravi ovaj specijalitet:

Ovo je lagana večera u jednom tiganju od 30 minuta koju ćete praviti iznova i iznova. Ukoliko imate mljeveno meso u zamrzivaču obavezno probajte ovaj recept.

Zagrijte 1 kašiku ulja u velikom tiganju na srednjoj vatri, a zatim dodajte mljevenu govedinu i pržite. Dodajte sjeckani crni luk i dinstajte dok luk ne omekša. Dodajte i bijeli luk i začine pa promiješajte. Zatim umiješajte paradajz pelat, crni pasulj, kukuruz i pirinač. 

Dodajte 2 šolje pilećeg bujona, posolite i dovedite do laganog ključanja. Pokrijte poklopcem i kuvajte na laganoj vatri 15 minuta ili dok se pirinač ne skuva. 

Sklonite poklopac, pospite sirom, pa poklopite i ostavite da odstoji 5 minuta na isključenoj, ali toploj ringli dok se sir ne otopi.

Recept za meksički začin:

2 kašičice mljevene paprike (slatke ili ljute, po ukusu)
1 kašičica mljevenog kima
1 kašičica bijelog luka u prahu
1 kašičica crnog luka u prahu
1 kašičica origana
1/2 kašičice čilija u prahu (ili više ako voliš ljuto)
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice bibera

Sve pomiješajte i čuvajte u staklenoj teglici.

(MONDO/Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop