• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raj za nepce: Čorba od pečene crvene paprike sa slaninicom

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Čorba od pečene crvene paprike sa slaninicom biće pravi raj za vaše nepce.

 Čorba od pečene crvene paprike recept Izvor: Printscreen/Youtube/Tatyana's Everyday Food

Sastojci

Za pečene paprike:

  • 3 velike slatke crvene paprike
  • maslinovo ulje
  • so, biber

Za čorbu od crvene paprike:

  • 6 kriški dimljene slanine
  • 2 kašike slanog putera
  • 1 luk, isječen na kockice
  • 2 šargarepe, isječene na kockice
  • 1 štap celera, isječen na kockice
  • 6 čenova bijelog luka, isječenog na kockice
  • so, biber, origano, bosiljak, mljevena paprika, majčina dušica, ruzmarin, peršun
  • 4 šolje paradajz sosa
  • 1 veliki slatki krompir, oljušten i narezan na kockice
  • 6 šolja pilećeg bujona 
  • 3 šolje mlijeka
  • 1 šolja rendanog parmezana

Kako se pravi čorba:

Ukoliko volite miris pečenih paprika u svom domu, napravite ovu ukusnu čorbu sa dodatkom slaninice koja će vas očarati na prvi zalogaj.

Zagrijte rernu na 220 stepeni. Veliki pleh obložite papirom za pečenje. Paprike operite, prepolovite i izvadite sjemenke. Obilno ih pokapajte uljem i začinite solju i biberom. Pecite paprike 30 do 35 minuta, dok lepo ne omekšaju. 

U međuvremenu pripremite čorbu. Zagrijte veliki lonac za supu na srednjoj vatri i prvo dodajte kriške slanine. Stavite slaninu dok ne porumeni i ne postane hrskava, a zatim je izvadite na tanjir obložen papirnim ubrusima i ostavite sa strane. U masnoću od slanine dodajte puter i ostavite da se istopi. Zatim dodajte luk, šargarepu i celer i dinstajte dok luk ne omekša. Zatim dodajte bijeli luk i začinsko bilje i začine: so, biber, papriku, bosiljak, origano, majčinu dušicu i ruzmarin. Dodati i paradajz sos, pa sve izmešati.

Ako želite bogatiji ukus čorbe, 1 šolju mlijeka zamijenite pavlakom.

Zalijte pilećim bujonom, dodajte batat isečen na kockice, poklopite šerpu poklopcem i pustite da provri. Smanjite potom vatru i kuvajte oko 15 do 20 minuta, dok krompir ne omekša.

U supu dodajte pečene paprike i sklonite je sa vatre. Koristite štapni mikser ili običan blender i izmiksajte supu dok ne postane glatka, kremasta i bez grudvica. 

Vratite čorbu na šporet, dodajte mlijeko i zagrijavajte na srednjoj vatri dok se ne zagrije.  Dodajte šolju rendanog parmezana i svježe seckani peršun. Miješajte dok se sir ne otopi.

(MONDO/Stvar ukusa)

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop