• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruske lepinje punjene krompirom i sirom

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Kada jednom probate ruske lepinje punjene krompirom i sirom, stalno ćete ih praviti.

 Recept punjene ruske lepinje Izvor: prt scr / yt / Вкусная еда с Хадиджей

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 400 ml mlijeka
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli
  • 7 g suvog kvasca
  • 1 kašika ulja
  • 50 g maslaca

Za fil:

  • 40 g feta sira
  • 300 g tvrdog bijelog sira
  • 10 g maslaca
  • 350 g krompira
Trik da očistite rernu bez ribanja!

Pomiješajte 120 g sode bikarbone, 1 kašičicu deterdženta za pranje sudova, malo vode i kašiku sirćeta. Ovu smjesu nanesite na zidove rerne. Ostavite preko noći. Sljedećeg dana krpom čistite ovu mešavinu sa unutrašnjosti rerne i kada očistite, premažite krpom pokapanom sirćetom.

Recept za ruske lepinje:

Kako biste napravili lepinje toplo mlijeko sipajte u činiju. Dodajte šećer, promiješajte, pa dodajte so i opet promiješajte. Ubacite kvasac, promiješajte i dodajte brašno. Umijesite tijesto, mijesite ga oko deset minuta, pa ostavite da odmori poklopljneo.

Narendajte sireve na krupno rende i pomiješajte. Skuvajte krompir isječen na kockice pa ga iznječite u pire i dodajte mu maslac. Gnječite dok se ne uklopi. Krompir prebacite na tanjir gdje su rendani sirevi. Dobro izmiješajte i napravite od smjese tri lopte od po 220 g i pokrivene.

Tijestu dodajte maslac i premijesite ga pa ostavite da opet odstoji dok ne naraste. Nakon toga ga dijelite na lopte, tako da svaka ima 325 g. Rernu uključite na 230 stepeni. Na pobrašnjenoj podlozi razvijte jednu loptu tijesta rukom pa dodajte jednu kuglu fila. Kuglu fila obložite tijestom pa formirajte oblik lepinjice.

Stavite na plehove obložene papirom za pečenje i pecite na temperaturi od 230 stepeni 5 minuta i na 220 stepeni još 5-7 minuta, dok ne porumene. Odozgo premažite lepinje puterom. Isjecite i uživajte! 

(MONDO/StvarUkusa)

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop