Ove palačinke su savršene kad vam treba nešto brzo, jeftino i domaće – a pečurke ih pretvaraju u kompletan obrok.

Sastojci:
Za palačinke:
- 1 kg krompira
- 5 glavica crnog luka
- 1 jaje
- 2–3 kašike brašna
- So, biber, paprika, bijeli luk u prahu po ukusu
Za prilog:
- 200 g pečuraka po izboru
- Malo ulja, so i začini po ukusu
Priprema:
Ako vam je ostalo krompira, a ne znate šta biste s njim – evo recepta koji uvijek uspije i miriše na domaću kuhinju. Krompir palačinke su zlatno-rumene i hrskave, a serviraju se uz topli prilog od pečuraka koje im savršeno prijaju.
Oljuštite krompir i luk, pa ih izrendajte na sitno. Ocijedite višak tečnosti iz smjese, pa dodajte jaje, brašno i začine. Dobro izmiješajte smjesu da se sve poveže. Na tiganju zagrijte ulje i kašikom stavljajte smjesu, blago je poravnajte da dobijete tanke palačinke. Pržite s obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i hrskavu koricu.
U drugom tiganju propržite pečurke na malo ulja dok ne omekšaju, začinite po ukusu. Poslužite palačinke tople, uz prilog od pečuraka sa strane.
(MONDO/Stvar ukusa)