Ukusne i sočne lovačke šnicle: Provjereni recept koji uvijek uspijeva, ručak koji će oduševiti cijelu porodicu! | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Domaći recepti

Ukusne i sočne lovačke šnicle: Provjereni recept koji uvijek uspijeva, ručak koji će oduševiti cijelu porodicu!

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Napravite ih već danas!

Izvor: Guliver/Getty Images/MSPhotographic

Lovačke šnicle su odličan specijalitet za ljubitelje domaćih jela, a njihova priprema uopšte nije teška ako imate provjereni recept.

Pročitajte kako da ih spremite već danas, a ne propustite ni naše recepte za teleće šnicle s povrćem i lake pileće faširane šnicle.

Evo kako da pripremite lovačke šnicle tako da budu mekane i sočne!

Sastojci:

500 grama teletine (može i svinjski file)
Glavica crnog luka
Tri čena bijelog luka
Slatka tucana paprika
Svježi peršun
Dvije kašike brašna
So, biber
Ulje

Priprema:

Isecite deblje šnicle i izlupajte ih kako bi omekšale. Pospite šnicle s malo brašna, a u dubljoj posudi zagrijte tri kašike ulja na srednje jakoj vatri.

Propržite šnicle sa obje strane, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Izvadite ih, i u ulje dodajte dvije kašike paprike. Važno je da se začin proprži da bi otpustio što više arome. U istom ulju propržite sitno sjeckani crni i bijeli luk, dodajte ostatak brašna i potom vratite šnicle u sud.

Krčkajte na srednjoj vatri, uz dolivanje vode (može i bijelo vino), dok šnicle ne budu sasvim kuvane a sos se malo zgusne. Prije serviranja, pospite peršunom i poslužite uz pirinač ili krompir pire.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA