Ukusnija od bakine, liječi i tijelo i dušu: Domaća pileća supica sa rezancima koju možete spremiti bez ekspres lonca! | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Domaći recepti

Ukusnija od bakine, liječi i tijelo i dušu: Domaća pileća supica sa rezancima koju možete spremiti bez ekspres lonca!

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Savršena za hladne dane!

Izvor: Guliver/Getty images Plus/iStock/travellinglight

Pileća supa je savršen izbor za hladne dane! Topla, blagog ukusa, a puna zdravih sastojaka, obožavaće je cela porodica. Još ako se lako sprema, savršeno!

Ako tražite domaća jela, ne propustite ni provereni recept za lovačke šnicle, teleće šnicle s povrćem i lake pileće faširane šnicle.

Evo kako da pripremite domaću supu bez ekspres lonca!

Sastojci:

Cijelo pile
Voda
So, biber
Velika glavica luka
Dvije šargarepe
Dva štapića celera
Rezanci s jajima
Pileća kocka
Peršun (svježi ili sušeni)

Priprema:

Cijelo pile stavite u veliku šerpu, prekrijte vodom da ogrezne i ubacite oljušteni luk isečen na četvrtine, cijelu šargarepu i prutiće celera.

Sačekajte da provri, pa kuvajte sat vremena uz skidanje pjene sa površine. Na ovaj način, dobićete bistru supu. Nema velike "nauke", samo cjediljkom ili kašikom zahvatajte pjenu koja izgleda kao nečistoća i prosipajte je.

Nakon sat vremena, izvadite pile i povrće iz supe. Probajte je i po potrebi dodajte so i biber, a ako želite još jači ukus, istopite i pileću kocku.

Meso pažljivo iskidajte viljuškom, a kosti i kožu bacite.

Povrće će takođe biti vruće, ali bi trebalo da ga isjeckate i vratite u supu. Ako imate sušeni peršun, sada je trenutak da umiješajte jednu kašičicu u supu. Umiješajte i usitnjeno meso, pa vratite na srednju vatru. Kada provri, dodajte rezance i sačekajte da budu kuvani. Ako imate svježi peršun, dodajte ga na samom kraju i servirajte supu dok je još uvijek topla.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA