• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kočićev zbor" od 26. do 28. avgusta: Moderniji koncept sa naglaskom na tradiciju

Autor Dušan Volaš

Ovogodišnji "Kočićev zbor" u potpuno novom ruhu biće održan od 26. do 28. avgusta u gradu i na Manjači, najavljeno je iz Gradske uprave.

 Kočićev zbor od 26. do 28. avgusta Izvor: Grad Banjaluka

"Imamo jedan moderniji koncept, ali sa naglaskom na ono tradicionalno i vrijedno što se možda negdje zagubilo tokom prethodnih godina", kazala je savjetnica gradonačenlnika za kulturu i socijalnu politiku, Mirna Savić – Banjac.

Ove godine "Kočićev zbor" biće obilježavan tri dana, jedan dan u gradu i dva dana na Manjači.

"Ideja je da se tradicija, kultura, književnost, satira i sve ono vrijedno pokaže u gradu, ali i na samoj manifestaciji i da nekim primjerenijim sadržajima pokažemo šta 'Kočićev zbor' svima nama treba da predstavlja", zaključila je ona.

Grad Banjaluka sa partnerima u okviru ove manifestacije prirediće više različitih događaja, a svaki dan trajanja manifestaaije nosiće poruke iz Kočićevih djela. Tako će prvi dan nositi naziv „Dan istine", drugi dan – "Dan slobode" i treći dan manifestacije nosiće naziv "Dan otadžbine".

"Podsjećamo, do 30. juna otvoren je javni poziv za dodjelu "Kočićeve nagrade" za 2022. godinu, koja se dodjeljuje za cjelokupno djelo pisano na srpskom jeziku iz oblasti književnosti, lingvistike i književne kritike koje odlikuju visoke naučne, umjetničke i stručne vrijednosti u duhu Kočićevog stvaralaštva", objavljeno je na sajtu Grada.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop