• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roman "Poslije zabave" u najužem izboru za NIN-ovu nagradu

Autor Nikolina Damjanić

Žiri za dodjelu jubilarne 70. NIN-ove nagrade objavio je danas pet romana koji su ušli u najuži izbor. Među naslovima je i "Poslije zabave" od Steve Grabovca.

 Romani u najužem izboru za Ninovu nagradu Izvor: Mondo - Slaven Petković

Aktuelni sastav žirija, koji čine Milena Đorđijević, Žarka Svirčev, Violeta Stojmenović, Tamara Mitrović i Goran Korunović (predsjednik) saopštio je najuži spisak koji čine romani: "Pesma o tri sveta", Vladimir Pištalo (Agora), "Poslije zabave", Stevo Grabovac (Imprimatur), "Pakrac", Vladan Matijević (Laguna), "Autosekcija", Srđan Srdić (Partizanska knjiga), "U zemlji Franje Josifa", Ljubomir Koraćević (Književna opština Vršac)

Roman "Lager" Ljubomira Koraćevića uvršten u uži izbor 2015. godine. Romani Srđana Srdića "Mrtvo polje", "Satori" i "Ljubavna pesma" našli su se u užem izboru 2010, 2013. i 2020, a "Srebrna magla pada" bila je 2017. u najužem krugu.

I Stevo Grabovac je ranije bio finalista, kada je 2019. objavljena njegova knjiga "Mulat albino komarac". Vladan Matijević dobio je NIN-ovu nagradu 2003. za djelo "Pisac izdaleka", a Vladimir Pišalo 2008. za roman "Tesla, portret među maskama".

U ponedeljak, 29 januara, oko podneva će biti proglašen novi laureat, a do tada je aktuelna laureatkinja Danica Vukićević, autorka romana Unutrašnje more (Nojzac).

Na ovogodišnji konkurs pristilo je 188 romana.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop