• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mini koncert Nikole Vranjkovića za „demofestovce“

Autori mondo.ba Autori Vesna Kerkez

Posljednjeg dana ovogodišnjeg Demofesta, prije stezanja pertli za posljednji ples na Kastelu, prisustvovali smo jednoj pravoj muzičkoj dekadenciji – mini koncertu i promociji knjige sjajnog Nikole Vranjkovića.

 Mini koncert Nikole Vranjkovića za „demofestovce“ Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Riječ je o promociji njegove druge knjige koja nosi naslov „Bremeplov“, a koja je privukla veliku pažnju novinara, mladih muzičara, ali i publike svih profila, pa je amfiteatar banjalučkog Doma omladine bio tijesan za sve nas koji smo htjeli da čujemo i vidimo slavnog muzičara.

Pjevač, gitarista, pisac, kompozitor, snimatelj i muzički producent, Vranjković je postao kultno ime regionalne rok scene prvenstveno kroz svoj angažman u grupi Block Out, čija je osnovna pokretačka snaga bio nepune dvije decenije, još od 1994. godine. Tvorac strofa i tonova koji su postali obilježja mnogih generacija alternativne publike na Balkanu, izdavao je i solo albume, a sa Block Outom se zvanično rastao prošle godine.

Od tada je oko sebe okupio novu postavu kvalitetnih muzičara, sa kojima nastupa i stvara novi materijal, a muzičko-tekstualni poduhvat “Bremeplov” je dugo očekivani nastavak njegovog veoma plodnog višedecenijskog rada.

Osim poezije, “Bremeplov” sadrži i četiri priče, a, kao i prva knjiga, praćen je i novom muzikom, istoimenim EP-jem na kojem se nalaze četiri numere.

„Pjesme i priče odabrao je moj veliki prijatelj i direktor bečejskog pozorišta Zdravko Petrović. Nisam siguran da li ću još da pišm knjige, ali sam siguran da ću da pravim mnogo muzike, sad kad sam se ratosiljao tog muzičkog bremena. Sve te pjesme bile su razbacane kojekuda, a sada su sve na jednom mjestu i to mi je drago“, kazao je Vranjković.

Uz muzičku pratnju izveo nam je sve četiri pjesme sa muzičkog segmenta „Bremeplova“, a sudeći pema aplauzima i zaista odličnom prijemu publike, naći će se ovo djelo na velikom broju polica za knjige, pod brojnim jastucima i na noćnim ormarićima..

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop