• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeo 10. Fresh Wave Festival: Vrijedilo je čekati! (FOTO, VIDEO)

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Jubilarni, deseti po redu Fresh Wave festival otvoren je sinoć na banjalučkoj tvrđavi Kastel nastupima evropskih zvijezda, poput Adama Bejera i Same Abdulhadi, kao i regionalnih repera i DJ-eva.

 Prvi dan Fresh Wave festivala 2022. Izvor: Fresh Wave/Promo/Marko Edge

Tri bine, nekoliko festivalskih zona za odmor i zabavu, dvadesetak izvođača i isto toliko odličnih nastupa - tako je otprilike izgledao prvi festivalski dan.

Program na m:tel Main stejdžu otvorio je banjalučki DJ Alexander G, za pultom ga je "naslijedio" Ilija Đoković iz Srbije, a u ponoć je pred publiku izašla palestinska tehno ikona Sama Abdulhadi.

Premijerni nastup u BiH Same Abdulhadi ostaće svakako važan dio istorije ovog festivala, s obzirom na energiju, vještinu i znanje koje je demonstrirala i atmosferu tokom njenog seta.

Izvor: Fresh Wave/Promo/Marko Edge

"Sama nam je demonstrirala ne samo muzičko znanje već i ogromno srce u kojem, sigurni smo, Fresh Wave Festival od sinoć ima posebno mjesto", kažu organizatori.

Sreća i zadovoljstvo na licima mlade publike govorila je više od svih riječi. Nakon dva sata bespoštednog plesa, na red je došao slavni švedski DJ, producent i veteran evropske tehno scene Adam Bejer.

Izvor: Fresh Wave/Promo/Marko Edge

Nastup ovog "tehno maga" oduvao je i oblake iznad Kastela, ali i publiku sjajnim setom i još jednom pokazao zašto je decenijama sinonim za sam vrh elektronske muzike uopšte. Publika Fresh Wave Festivala napokon je dočekala nastup ove DJ ikone, a da je vrijedilo čekati nakon sinoćne večeri jasno je svima koji su sinoć bili na Kastelu.

Jutro smo dočekali uz Mladena Tomića, banjalučkog DJ-a i producenta i rezidenta festivala, koji se pobrinuo da najupornijima ostane taman toliko snage u nogama da stignu do afterpartija.

Izvor: Fresh Wave/Promo/Marko Edge

Ništa manje nezaboravni bili su nastupi regionalnih hip hop velikana na Jagermeister Live bini, na kojoj se u svečarskom maniru uz nastupe Krankšvester, Bad Copy (Ajs i Timbe) i Smoke Mardeljana na najbolji mogući način obilježio 11. avgust – rođendan Hip Hop-a i dao svojevrsni omaž ovom muzičkom žanru.

Energy bina, smještena između glavne i Live, bila je mjesto gdje su domaći i regionalni DJ-evi zabavljali za one koji su tražili predah od gužve ili nešto drugačije muzičke pravce.

Večeras, druge festivalske večeri između ostalih, očekujemo nastup argentinske muzičke ikone Ernana Katanja, Kleptona, Gršeta, Vojka V...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop