Igra prestola sve smrti.html

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Showtime

IGRA PRESTOLA: Smrt koja vas je najviše potresla ANKETA

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Završena je jedna od najpopularnijih serija svih vremena "Igra prestola" u kojoj je bilo svega. Smrti, možda, i najviše. Čija vas je odlazak najviše pogodio?

Izvor: Screenshot/HBO

Stotine glumaca i statista prošlo je kroz jednu od najskupljih i, bez dileme, najpopularnijih serija svih vremena "Igra prestola" (Game of Thrones), koja je obillovala scenama ubistava, a samo u posljednjoj, završnoj epizodi, vidjeli smo jednu od najpotresnijih smrti - kada Džon Snježni ubija svoju voljenu, svoju kraljicu Deneris Targerjen.

IGRA PRESTOLA: Razočarani? (ANKETA)

Kada "vratimo film", od početka emitovanja ove serije, koja je imala osam sezona, teško je prisjetiti se svih likova koji su "nestali", odnosno koji su odlukom scenarista "otpjevali svoje".

Počev od kralja Sjevera Neda Starka, koji je pogubljen još u prvoj sezoni, sve do završne sezone, kada su listom odlazili mnogi omiljeni i neomiljeni - Lijena Mormont, Džona Mormont, Melisandra od Ašaija, Teon Grejdžoj, Pseto, Kralj noći, Planina, zmaj, Juron Grejdžoj, Sersei i Džejmi Lanister, Varis... do "majke zmajeva", Kalisi ili Deneris Targerjen.

Nedostajaće nam svi, svakako.

Probali smo da napravimo listu 50 upečatljivih smrti u ovoj seriji, od najmanje bolne (bolje reći, zaslužene i one koje smo priželjkivali) do najtragičnije.

A vi nam u komentarima kažite ili glasom u anketi, pokažite čija vas je smrt najviše potresla tokom ovog serijala.

50. Remzi Bolton - Smrt kojoj smo se, vjerovatno, najviše obradovali. Završio je kako je zaslužio - pojeli su ga njegovi psi, zvjeri (koji su prethodno, po njegovoj naredbi, pojeli ko zna koliko ljudi). Ovo đubre, psihopata, zločinac, jedan od najvećih negativaca u istoriji TV serija, završio je pobijeđen, ponižen i POJEDEN. Za sva zlodjela koje je učinio Sansi Stark, a i drugima, ovakva smrt je najmanje što je zaslužio.

Izvor: HBO/Igra prestola49. Džofri Barateon - I njegova smrt je više nego zaslužena. Šta je taj mali, okrutni dripac radio kao kralj i šta je sve radio mučenoj Sansi, koliko je bio bahat i zao, malo je reći da smo svi (ili bar većina nas), radosno gledali kako mu ide pjena na usta nakon što je popio otrov na sopstvenom vjenčanju. Olena Tajrel, imaš piće!

Izvor: HBO48. Kralj noći - OK, ovaj lik je sam po sebi negativac, koji nije progovorio ni riječ, ali je iskonsko zlo, tama, led. Još što ima moć da podiže mrtve i pretvara ih u žive zombije željne krvi i mesa... Kada je kopljem pogodio i ubio zmaja Viseriona, mnogi od nas su bili spremni da se "stave u službu" Džona Snježnog i Vojske živih u borbi protiv ledene pošasti. Nakon što je Arja napravila potez kojeg se ne bi postidio ni Brus Li, malo je onih koji nisu skočili sa stolica ili iz fotelja i radosno aplaudirali.

Internet je "podivljao": Arja Stark na presto! (VIDEO)

kralj noći, igra prestola Izvor: YouTube/Screenshot/HBO

47. Valder Frej - Vrlo pokvaren lik, koji je izdao Starkove i učestvovao u masakru u epizodi "Crvena svadba", kada su pobijeni Starkovi (ne svi). Stigla ga je ruka osvetnice Arje Stark. Jedno od imena precrtanih na njenom spisku...

Izvor: HBO/Igra prestola46. Planina - Glegor Kligejn je, uz Džona Snežnog, lik koji je umro i vratio se iz mrtvih (ne, poput Armije mrtvih). Mnogim ženama je bilo krivo kada je ubio Oberina Martela, koji je, pak, prethodno Planinu ubio otrovnim kopljem. Ali, Planina, odnosno ser Gregor se potom vratio u službu Sersei Laniser kao nekakav zombi. U završnoj sezoni gledali smo epsku bitku Planine i njegovog brata Pseta (Sandor), koja je završena obostranom smrću.

got5, igra prestola Izvor: Screenshot/HBO45. Ruz Bolton - Čim se prezivaš Bolton ne možeš biti previše omiljen, zar ne? Izdao je Starkove, ubio je Roba Starka lično, uredio venčanje onog manijaka Remzija Boltona i Sanse Stark...

Izvor: HBO/Igra prestola44. Pijat Pri - Sjećate se ovog mutnog lika koji je ukrao Denerisine zmajeve? Završio je kako je zaslužio.

Izvor: HBO/Igra prestola43. Aliser Torn - Prilično neomiljen i nesnosan lik, pripadnik, a potom i komandir u Noćnoj straži, koji je maltretirao Džona Snježnog, opirao mu se, pravio se pametan, čak je i doprinio Džonovoj smrti. Zaslužio je i ranije da ode...

Izvor: HBO/Igra prestola42. Juron Grejdžoj - "Ostaću upamćen kao neko ko je ubio Džejmija Lanistera". Nećeš! Ovaj bahati, samouvjereni lik iz porodice Grejdžoj, koji je, ipak, imao neku dozu šarma čim je osvojio Sersei Lanister (makar to bilo iz čistog interesa), išao je na živce svima, pa i onima sa kojima je bio u koaliciji. Ali, jednoruki Džejmi mu je presudio. Nije nam bilo nimalo žao.

got5 Izvor: Screenshot/HBO41. Meštar Kiborn - Jedan od onih od kojih vas hvata jeza. Inteligentan, a podmukao, "pacov", koji se zarad sitnosopstveničkih interesa uvlačio Sersei Lanister. Od Planine je napravio "Frankeštajna", pa nas je neka milina obuzela kada ga je baš on smrskao u pretposljednjoj epizodi serije.

got5 Izvor: Screenshot/HBO40. Malorpstić (Lord Bejliš) - Uh! Šta sve napisati o njemu? Možda je zaslužio koje mjesto iznad na ovoj listi. Vrlo inteligentan, lukav, prepreden, spletkaroš, manipulator, ubica... Dovoljno? Ipak, ruku na srce, bio je poseban "začin" u cijeloj seriji i veoma zapažen. Presudile su mu Arja i njegova štićenica, i u neku ruku, učenica, Sansa, koje su ga prozrele.

Izvor: HBO/Igra prestola


39. Vrhovni Vrabac - Neka vrsta religijskog fanatika, sektaša, gotovo da se postavio poput nekog vrhunskog pravednika (boga?!), i poput stvarnih predstavnika crkava manipuliše masama (prije svega mladima). Jedna od najupečatljivijih scena u cijeloj seriji je kada je kaznio Sersei Lanister da šeta gola (OK, sad znamo da je to bila njena dvojnica) ulicama Kraljeve Luke, dok je masa gađa kupusom, šargarepama, kamenicama i uzvikuje: "Sramota, sramota, sramota". Poslije mu je upravo Sersei došla glave.

Izvor: HBO/Igra prestola38. Viseris Targerjen (Denerisin brat) - Ovaj plavušan, tipičan izdanak svoje "poremećene" loze, okrutan, imao je tu nesreću da se zamjeri nikom drugom do Kalu Drogu. Zato je i dobio "zlatnu krunu", odnosno poliven je vrelim zlatom.

Izvor: HBO/Igra prestola

37. Miri Maz Dur - Ova vještica je kriva za smrt nerođenog djeteta Deneris i Kala Droga. I završila je kao vještica... spaljena.

Izvor: HBO/Igra prestola36. Robert Barateon - Nije baš bio neki kralj, nije bio ni dobar muž, ni otac. Ali, bio je zabavan na neki način i utisak je da je prerano nestao iz serije.

Izvor: HBO/Igra prestola35. - Tivin Lanister - Kralj, otmenog držanja, državnik, vojskovođa. Jeste da je poput mnogih kraljeva u stvarnoj istoriji bio okrutan, pa i tiranin ili da je vladao "gvozdenom rukom", ne može mu se osporiti to što je želio najbolje za svoju lozu. Ipak, to što Tiriona nikada nije gledao kao na svog zakonitog sina, što ga je omalovažavao, odbacio, ponižavao, pokazivalo je njegovu okrutnu, mračnu stranu. Na kraju je završio na wc-šolji, sa strijelom u stomaku. Koju je ispalio Tirion. Kosmička pravda! Navijali smo za to!

Izvor: YouTube/HBO34. Stanis Barateon - Komplikovan karakter. Zaluđen osvajanjem Gvozdenog prestola, u suštini slabić poput mnogih kojima je moć i vladanje jedino važno. Nemilorsdni ubica, koji je pod uticajem Crvene vještice, pristao da ubije sopstvenu kćerku?! Ubio je i brata, ne zaboravite. Kada ga je Brijen ubila, laknulo nam je.

Izvor: HBO/Igra prestola33. Liza Erin - Sestra Ketlin Stark, malo poremećena (malo?), koja je imala čudan odnos sa svojim sinom. Od nje bi vas hvatala jeza dok je gledate. Kada je Maloprstić gurnuo kroz onaj otvor u provaliju i ubio je, to je, vjerovatno, bila jedina dobra stvar koju je uradio. Zbog toga, dva poena za Maloprstića!

Izvor: HBO/Igra prestola32. Šae - Prostituka u koju je Tirion bio zaljubljen. Ali, izdala je Tiriona, jer je spavala sa njegovim ocem, a onda "prodala" Tiriona na suđenju, svjedočeći protiv njega. Tirion je i njoj presudio (kao i svom ocu kasnije). Nije da smo zbog toga imali nešto protiv Tiriona.

Izvor: HBO/Igra prestola31. Lansel Lanister - Rođak Sersei Lanister sa kojom se muvao (hm, Lanisteri vole da "vršljaju" među sobom, incest je omiljeni "sport), pomogao joj da se "riješi" Roberta barateona, svog supruga, a onda se ovaj momak pridružio militantim "Vrapcima" i okrenuo se protiv Sersei i izdao je. Nije bio previše bitan lik (nije uopšte), ali da utefterišemo i njegovu smrt kao "dobro je što si nestao".

Izvor: HBO/Igra prestola30. Oli (dječak) - Sjećate se dečaka Olija, koji se, nakon što su mu roditelji masakrirani, a selo spaljeno, utočište našao u Noćnoj straži? Napravio je nekoliko loših odluka koje su ga koštale života. Najprije je sutrelio divljanku Igrit (Džonovu ljubav), a potom se okrenuo i protiv Džona.

Izvor: HBO/Igra prestola


29. Mardžeri Tajler - Tja... nit smrdi, nit miriše, što bi rekao naš narod. OK, jasno je da je željela vlast, moć, ali nije bila zla. Poginula je sa Vrhonvim Vrapcem i njegovim sljedbenicima kada je Sersei na njih ispalila vatrenu kuglu.

28. Tomen Lanister - Isto važi i za najmlađeg sina Sersei Lanister. OK, zbog njegovih godina ne možemo mnogo da mu zamjerimo, ali da bi neko bio vladar trebalo bi da pokazuje te odlučne crte. Tomen, nažalost, nikada nije uspio da se iščupa iz ruku majke... na kraju je izvršio samoubistvo, skokom sa kule. Tužno...

Izvor: HBO/Igra prestolaDOLAZIMO DO LIKOVA ČIJA NAS JE SMRT POGODILA:

27. Stric Bendžen (brat Neda Starka) - Jedan od heroja iz sijenke, rendžer Noćne straže, ratnik. Kad god je trebalo, pojavljivao se pravo niotkuda, spasavao one koji su bili u problemu iza Zida, odnosno tamo gdje su bili zombiji. Vidjeli smo u prvoj sezoni, a onda je otišao tamo iza Zida i nismo ga vidjeli sve do šeste sezone kada se žrtvovao zarad Džona Snježnog. Velika faca, šteta je što smo ga malo gledali. Ipak, opravdao je "povjerenje", što bi rekli fudbaleri.

Izvor: HBO/Igra prestola26. Melisandra (Crvena vještica) - Morala je da ima svoju ulogu i odigrala je. Na strani dobra. I to u nekoliko ključnih događaja. Vratila je Džona Snježnog iz mrtvih, pomogla u bici protiv Armije mrtvih. Ipak, velika mrlja joj je bila spaljivanje kćerke Stanisa Barateona, smrt koju ser Davos nije mogao da joj zaboravi.

igra prestola, got Izvor: Screenshot/HBO25. Olena Tajrel - Gospodarica Visokog Sada bila je "opaka baba", umjela je da barata otrovima i zaslužna je što smo vidjela mučnu smrt Džofrija Lanistera na očigled njegove zaprepašćene i očajne majke Sersei. Samo zbog toga, Olena je zaslužila ulogu pozitivca. A i imala je sjajne opaske, pogotovo u razgovorima sa Varisom. Umrla je onako kako se očekivalo - morala je da popije otrov koji joj je dao Džejmi Lanister, da je ne bi sasjekao mačem.

Izvor: HBO/Igra prestola24. Sirio Forel - Bonvivan i učitelj mačevanja Arje Stark. Da nije bilo njegovih vještih poteza, ko zna šta bi se desilo sa Arjom Stark... "Postoji samo jedan Bog - to je Smrt. I postoji samo jedna poruka koju govorimo Smrti (u lice): Ne danas", kaže joj on tokom mačevalačkog časa. Kasnije će ta rečenica biti jedna od najcitiranijih među ljubiteljima serije, a na društvenim mrežama biti napravljen hešteg #NotToday.

Izvor: HBO/Igra prestola23. Kal Drogo - Koliko je samo volio svoju Deneris! Mada, istina je i da je prikazan kao silovatelj, ali opet... Evo šta je poručio Džonu Snježnom:

Kal Drogo ODLEPIO u finalu! (VIDEO)

Izvor: HBO/Igra prestola

22. Meštar Luin - Dobar čikica, koji je vodio računa o djeci Neda Starka nakon što je on pogubljen. A kada ga je Remzi Bolton hladnokrvno ubio nakon što je preuzeo Zimovrel, razbjesnilo je mnoge od nas.

Izvor: HBO/Igra prestola21. Berik Dondarion - Nije baš da je njegov lik potpuno jasan, ko je on, zapravo, ali to što je išao sa ludom družinom iza Zida (jedna od najboljih epizoda u cijeloj seriji) da "otme" zombija, a potom spasao Arju Stark, učinila nas je tužnima kada je izdahnuo.

Izvor: HBO/Igra prestola20. Viserion - Jedan od tri Denerisina zmaja i jedan od dva koji su ubijeni.  Viserion i njegova braća pomogli su družini oko Džona Snježnog u bici sa mrtvacima iza Zida, ali je zbog nepromišljenosti Džona Snježnog, Kralj noći imao šansu da gađa zmajeve. I ubio je Visariona, na očaj svih nas. A onda je Visarion otišao u vodu, ispod leda... Tek, zapanjili smo se kada su mrtvaci izvukli lancima zmajevo tijelo iz vode (kako su mrtavci uopšte doplivali i zakačili lance?), a onda ga je Kralj noći oživio i pretvorio ga u svog vojnika... Ovde ćemo da dodamo i drugog zmaja, kojeg nismo imali priliku pošteno ni da otplačemo (a kojeg je kopljem ubio Juroj Grejdžoj).

Igra prestola, Game of Thrones, zmaj, zmajevi Izvor: YouTube/HBO19. Vun Vun - Džin koji je bio sa Divljanima. Sjajno se, poput svih borio u "Bici kopiladi" na strani Džona Snježnog i Starkovih protiv Remzija Boltona. Bilo je tužno vidjeti ga kako umire, a tijelo mu je prepuno strijela koje su mu se zarile u meso.

Izvor: HBO/Igra prestola18. Meštar Emon - Slijepi mudrac koji je znao mnogo više nego što smo imali priliku da ga vidimo i čujemo u seriji. Bio je Targerjen, ali je odbacio to ime, svoju lozu i pridružio se Noćnoj straži, nezainteresovan za presto, bitke, vojevanje, politiku. Bio je neka vrsta očinske figure za Džona Snježnog i Sema, simpatičan dekica, uvijek mudar. Zanimljivo, jedan je od rijetkih likova koji je dočekao duboku starost u Vesterosu!

Izvor: HBO/Igra prestola17. Rikon Stark - Eh, da je samo malo brže i vještije trčao možda bi se spasao od onog ludaka Remzija Boltona uoči "Bitke kopiladi". Ali, jedna od strijela Remzija Boltona robušila je Rikonovo tijelo baš kada je dotrčao preko bojnog polja do Džona Snježnog. Kao da se Starkovi i prije toga nisu dovoljno napatili...

Izvor: HBO/Igra prestola16. Misandei - Možda je njena smrt mogla da dobije i višu poziciju na ovoj listi, ali objektivno gledano, nije imala preveliti uticaj na slijed događaja u seriji. Ali, da jeste zgodna - svakako! Između ostalog, zato je okrutan način na koji je ubijena (Planina joj odsjekao glavu pred očima njenog partnera Sivog crva i kraljice Deneris), bila tragična. Drakaris!

igra prestola, misandei, Missandei, Game of thrones, gejmotron, Nathalie Emmanuel, Natali Emanuel Izvor: Promo/HBO15. Širin Barateon - Divna djevojčica, koju je njen otac Stanis Barateon spalio jer mu je tako "šapnuo" Gospoar svjetlosti. I dalje pokušavamo da shvatimo zašto je to uradio i ostavio ser Davosa emotivnog razorenog. Ova smrt je bila izuzetno okrutna, a njena žrtva nije vodila nikuda... U seriji punoj smrti, jedna od najbesmislenijih.

Izvor: HBO/Igra prestola

14. Sandor Kligejn ili Pseto - Imao je složen odnos sa pojedinim likovima u seriji, poput recimo Brijen od Oporja, ali je ono što je imao sa Arjom Stark, jedno od najbolje prikazanih relacija u čitavoj seriji. Možda i kao neka vrsta njenog dobrog duha (Pseto i dobro u istoj rečenici, hm) ili očinske figure koju nije imala. Na kraju je ispao i jedan od najvoljenijih likova u seriji, faca, a način na koji je umro, boreći se sa svojim bratom, zapravo onim što je od brata ostalo, nas je i rastužio, ali i na čudan način obradovao. Pa, to je i želio kroz celu seriju - osvetu. I dobio je!

Izvor: HBO/Igra prestola13. Džora Mormont - Kakav šmeker! Ratnik sa mozgom, što bi rekli. Bio je zaljubljen u Deneris, ali nije ugrozio njenu čast, niti svoju. Poginuo je onako kako je želio - na bojnom polju, braneći svoju kraljicu. Možemo i za njega, poput Pseta, da kažemo da je ispunio želju. Ali, da nam je bilo žao - jeste.

Izvor: HBO/Igra prestola12. Teon Grejdžoj - Napatio se ovaj momak dobrano, šta mu sve nisu radili, kakve gadosti i bolove je trpio... Nije da nije zaslužio, kada je okrenuo leđa svojoj "porodici" - Starkovima, ali pojedine stvari su bile previše. Ali, iskupio se, najprije spasavši sestru Jaru, a onda hrabro se boreći protiv zombija i štiteći Brena.

igra prestola, got Izvor: Screenshot/HBO11. Oberin Martel - Vjerovatno najveći šmeker u cijeloj seriji, a njegova smrt je bila jedna od najupečatljivijih u seriji (i mnoge žene je rastužila). Kada mu je Planina zario palčeve u oči i potom mu smrskao lobanju... uh! Grozan način da poginete.

Izvor: HBO/Igra prestola10. 9. i 8. Talisa Stark, Ketlin Stark, Rob Stark - Znali smo da će "Igra prestola" biti, između ostalog, i "klanica", da će biti surova i brutalna, , ali to što se desilo na "Crvenoj svadbi" sve je zaprepastilo. Mučena Talisa Stark, žena Roba Starka, bila je trudna i ubijena je na toj "svečanosti". Šokantno i užasno! A šta tek dodati za finog kralja Roba i majku Starkovih Ketlin?

REAKCIJE GLEDALACA NA CRVENU SVADBU: Neeeeeeee!

Izvor: HBO/Igra prestola


7. Lijana Mormont - Ova mala, drčna gospodarica, neustrašiva po prirodi, mnogima je natjerala suze na oči kada je izdahnula u borbi protiv Armije mrtvih. Smrt trinaestogodišnje gospodarice Medveđih ostrva bilo pitanje časti. Lijana je svoj život dala za Sjever, i to kako, boreći se sa džinovskim protivnikom kojeg je ipak uspjela da nadmudri, iako ju je to koštalo života. Poslije epske bitke Živih i Mrtvih mnogi su na društvenim mrežama oplakivali ovu malu Sjevernjakinju.

Izvor: HBO/Igra prestola6. Igrit - Ah, kakva ljubav! Divljanka koja je naučila Džona Snježnog... pa, svemu. "You know nothing John Snow". Način na koji je nastradala nas je prilično rastužio. Ali, "Džon" (Kit Harington) i "Igrit" (Rouz Lesli) su u stvarnom životu zajedno, nedavno su se i vjenčali, pa nam je lakše :)

Izvor: HBO/Igra prestola5. Hodor - Dobrodušni džin Hodor, bio je uz Brena, nosio ga dok su bili iza Zida, zahvaljujući njemu Bren je ostao u životu. "Hold the doorr! Hold the door! Hooo... door". Poginuo je herojski.

Izvor: HBO/Igra prestola4. Varis - Izuzetno važan lik u seriji, apsolutno neophodan da bi ova serija dobila na značaju, na intrigama. Evnuh Varis je jedan od najpametnijih, vjerni podanika krune, ali u najpozitivnijem smislu, zainteresovan za opšte dobro, a ne lične ili sitne interese.

got5 Izvor: Screenshot/HBO3. i 2. Sersei i Džejmi Lanister - Sersei i Džejmi su poginuli zajedno, jedna od najromantičnijih scena (ma, kako to zvučalo kada vam se obrušava cijeli objekat na glavu) u ovoj brutalnoj seriji. Sersei Lanister je lik koji je, možda, i najbolje obrađen u cijeloj seriji. Najzgodnija, najbezočnija, najviše zla, najbezosjećajnija (osim kad su u pitanju njen brat/ljubavni partner i djeca u pitanju), najkrvoločnija, a opet nekako sa najviše stila, sa pravom dozom aristokratskog u sebi. I ma koliko je mrzili, istovremeno ste imali i dozu poštovanja prema njoj (da ne kažemo simaptije) ili biste se u par navrata uhvatili kako saosjećate sa njom zbog gubitka djece. A Džejmi Lanister - počeo je kao negativac, čovjek koji je ubio "Ludog kralja", gurnuo Brena sa kule učinivši ga bogaljem za cijeli život, a onda se kroz cijelu seriju iskupljivao, da bi poslije bitke protiv mrtvih, ponovo potrčao prema Sersei. Ah, ljubav, kao najveći pokretač!

got5, igra prestola Izvor: Screenshot/HBO1. i 1. Deneris Targerjen i Ned Stark - Teško je odlučiti se, bar prema našem mišljenju, koja je od ove dvije smrti bila više potresna. I nekao je logično (ako ovdje uopšte ima logike, sve je stvar osjećanja) da ih ravnopravno smjestimo na prvu poziciju. Deneris je nastradala od ruke čovjeka kojeg je voljela, a i on nju. "Ponekad je dužnost ubiti u ime ljubavi", kaže Tirion Lanister Džonu Snježnom. I ovaj ubija svoju Deneris, zarivši joj oštricu u stomak. Kakav kraj! Baš onako kako je i počelo. Pogubljenjem Neda Starka, kada još nismo bili ni svjesni šta nas sve čeka u ovoj sjajnoj seriji. Još nismo bili spremni na sva iznenađenja i šokove.

Igra prestola Izvor: HBO via AP/Tanjug


***Džon Snježni - Da, i on bio je mrtav. I to jeste bio šok! OK, znalo se da ne može glavni lik da pogine tek tako. To jest, "valjda nije mrtav" fazon... I nije! Oživjela ga je Melisandra. 

Anketa

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader