• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je najbolja hrana za štitnu žlijezdu i srce

Autor Dragana Božić

Pomaže i kod problema sa kožom i borama.

 Hrana dobra za srce i štitnu žlijezdu Izvor: Rina

Redovna konzumacija haringe pozitivno utiče na funkcionisanje kardiovaskularnog sistema i štitne žlijezde. Ova riba sadrži vitamine, minerale, aminokiseline i zdrave masti koje su tijelu potrebne, ističu nutricionisti američke klinike Mejo.

Jedna haringa sadrži jednu i po do dvije dnevne doze omega-3 masnih kiselina. Ljudi koji redovno konzumiraju ove ekiseline, u manjem su riziku za razvoja depresije i problema sa kožom. Pored toga, prema rečima ljekara, masne kiseline smanjuju rizik od prijevremenog stvaranja bora i takođe su veoma važni za zdravlje mozga.

Od svih korisnih sastojaka u ovog ribi, nutricionisti su istakli visok sadržaj joda i selena, kao i vitamina E. Haringa sadrži i moćne antioksidante - vitamin E i selen. Oba ova nutrijenta su važna za funkcionisanje imunološkog sistema. Oni pomažu da se ublaži šteta koju uzrokuju slobodni radikali.

Nutricionisti ističu još jednu namirnicu koja je dobra za srce, živce i varenje. Prema stručnjacima, crni luk se smatra superhranom jer je bogat je vitaminima, mikroelementima i fitoncidima, koji blagotvorno djeluju na imuni sistem, probavni, kardiovaskularni i nervni sistem.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop