Konačno znamo kako da se riješimo neprijatnog zadaha poslije luka!
Ako i vi spadate u onu grupu ljudi koja ne može da zamisli pljeskavicu bez luka, a često ga se odričete da se ne biste "osjećali", onda ste na pravom mjestu.
Sigurno ste se nekad našli u situaciji da ste se odrekli luka kao omiljenog priloga zbog svog partnera ili događaja na koji morate da odete. Možda vam se desilo da niste sigurni da ste uklonili neprijatan zadah, čak i ako ste oprali zube.
Kako vam se to ne bi dešavalo i kako bi na miru mogli da uživate u svom omiljenom prilogu, postoje trikovi pomoću kojih možete da riješite neprijatan zadah. Reč je o namirnicama, a one koje slijede u nastavku imaju posebno dejstvo:
Jabuka
Mnogima omiljena voćka pomaže u osvježavanju daha i poželjno je da je pojedete odmah nakon jela.
Menta
Menta ima mnoga blagonaklona djelovanja - smiruje želudac i podstiče probavu, a žvakanje sirovih listića mente može pomoći i kod neprijatnog zadaha.
Peršun
Recept je isti kao i kod mente - posegnite za nekoliko svježih listića peršuna i žvaćite ih.
Rotkvice
Često se jedu u kombinaciji sa mladim lukom, a dobra stvar je što vam rotkvice mogu pomoći kod neutralizovanja neprijatnih mirisa iz usta.
Mlijeko
Ako pijete mlijeko tokom i nakon jela, ne bi trebalo da imate problema sa lošim zadahom.
(MONDO)