• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH - Poljska 1:1 (poluvrijeme)

Tim Bosne i Hercegovine, sastavljen od igrača iz Premijer lige i pojačan Zvjezdanom Misimovićem, igra neriješeno sa kombinovanom ekipom Poljske (1:1).

 BiH - Poljska 1:1 (poluvrijeme) Izvor: MONDO

Poljaci su od samog starta utakmice u kišovitoj Antaliji žustro krenuli i stigli do prednosti dok se “zmajevi” praktično još nisu ni snašli pred sablasno praznim tribinama turskog stadiona.

Napadač Visle iz Krakova Pavel Brožek poslije neuspjele ofsajd zamke u 7. minutu pogodio je mrežu Ibrahima Šehića -1:0.


Isti igrač je osam minuta kasnije ponovo došao u mat-poziciju, ali je nakon odlično istrčane kontre uspio da pogodi samo lijevu stativu.

Izabranici Safeta Sušića, koji je ipak sjedio na klupi uprkos najavama da će tim voditi njegovi pomoćnici Borče Sredojević i Elvir Baljić, priprijetili su nekoliko puta ali bez izrazitijih šansi za gol.

Sve do 21. minuta, kada se poslije centaršuta Misimovića iz slobodnog udarca, defanzivac Olimpika Muhamed Subašić odlično snašao i volej-udarcem matirao poljskog golmana - 1:1.

U posljednjim trenucima prvog dijela, Subašić i Semir Kerla su sa gol linije izbacili loptu i spasili BiH novog vođstva Poljaka.

BiH: Šehić, Maletić, Subašić, Džakmić, Barišić, Ivanković, Kerla, Višća, Purić, Misimović, Džafić. Selektor je Safet Sušić.

Poljska:
Sandomierski, Volkavijevic, Vojtkovjak, Jadlovjec, Sadlok, Mirzejevski, Borišik, Plizga, Ribus, Grosicki, Brožek. Selektor František Šmuda.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC