• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Zadovoljan sam!

Partizan sa najvećim budžetom do sada očekuje prelazni rok. Stanojević zadovoljan ekipom za Superligu, ali pojačanja neophodna za Evropu.

 Stanojević: Zadovoljan sam! Izvor: MONDO

U srijedu protiv Arsenala je bio meč, a u petak poslednji trening igrača Partizana u 2010. godini. Ostaje još samo druženje na svečanoj večeri u ponedjeljak i crno-bijeli biće zvanično na odmoru. Zasluženom!

U Humskoj nemaju razloga da budu nezadovoljni. Partizan je osvojio treću uzastopnu titulu, proljeće dočekuje kao prvi sa pet bodova prednosti u odnosu na Zvezdu, igrao je u Ligi šampiona poslije sedam godina...

Do ovih uspjeha "valjak" je predvodio Aleksandra Stanojević. Mladi stručnjak, u godini na izmaku, više nego uspješno započeo je svoj prvi veliki trenerski posao.

"Zadovoljstvo je prisutno zbog svega što smo uradili u polusezoni. Sve smo očekivali osmi ulaska u Ligu šampiona", iskren je trener crno-bijelih u razgovoru za zvanični sajt kluba.

"Naša realnost je bila Liga Evripe, međutim, karakter igrača i dobre stvari koje smo napravili u to vrijeme donijeli su nam rezultat iznad očekivanja, sve ostalo za mene je očekivano. Najviše me raduje vrlo visok prosjek golova koji smo imali, skoro tri po utakmici, i to je za mene najveće zadovoljstvo."

Stanojević priznaje da je igranje u Ligi šampiona u isto vrijeme bilo i lijepo i opterećujuće.

"Teško je igrati u isto vrijeme Ligu šampiona i domaći šampionat. Prvo zbog psihološke pripreme, to se odnosi na emotivna pražnjenja poslije utakmica u Evropi. A drugo - odigrali smo 30 utakmica", kaže Stanojević i navodi primjer: "Jednom smo poklekli u Novom Sadu, što nam je bila škola. Poslije toga smo odigrali najbolje, pogotovo na poslednjim utakmicama gdje smo, po meni, postavili model kako bi Partizan trebalo da igra".

Stanojević još uvijek ne može da prežali što njegova ekipa nije osvojila barem bod u Ligi šampiona, ali je svjestan da su šest utakmica protiv Arsenala, Brage i Šahtjora veliko iskustvo za njegovu ekipu.

"Moramo da budemo svjesni da je plasman u to takmičenje veliki uspjeh, kao i da je neuspjeh to što nismo osvojili bod. Zadovoljan sam kako smo odigrali, međutim, takmičarski smo zatajili. Na utakmicama protiv Arsenala pokazali smo da možemo da igramo u Evropi, da nam malo nedostaje, i u narednom periodu pokušaćemo to da nadogradimo da bi u buduće bili egal sa ekipama u Evropi."

Šef stručnog štaba Partizana planira da i naredne godine igra sa crno-bijelima u Ligi šampiona. Vjeruje da će tada njegov tim imati drugu ulogu.

"Ove godine smo igrali Ligu šampiona i bili samo učesnici. Želim da sledeći put imamo i takmičarsku ulogu. Vidjeli smo šta nam fali i ovo je putokaz za naredni period. Siguran sam... ali, baš sam siguran, da ćemo sledeće godine rezultatski biti bolji", uvjerava Stanojević.

Poslije tri godine dominacije u Superligi, svi žele da Partizan skinu sa trona. Crno-bijeli za sada uspješno odolijevaju svim napadaima.

"Teško je biti na vrhu, pogotovo kada imaš pet bodova prednosti, koji nisu ni malo ni mnogo. Potrebno je da u odnosu na odlaske dovodimo igrače. Realno, imamo dosta dobar tim za našu ligu, međutim, hoćemo da se pojačamo i dovedemo pojedine igrače", rekao je Stanojević i dodao da ne planira da mijenja stil igre Partizana.

"Mi imamo naš stil, ofanzivan - sa jednostavnom i brzom igrom. Želimo da ga unaprijedimo. Domaće prvenstvo je teško igrati bolje, želimo da ostanemo na tom nivou, ali ćemo ga unaprijediti za utakmice u Evropi."

Partizan na proljeće očekuje devet gostovanja. Ali, u Humskoj ne obraćaju previše pažnje na tu činjenicu.

"Svejedno nam je. Partizan igra isto i kod kuće i na strani. Ulazimo rasterećeni, bez Evrope na teretu, i to je naša najveća prednost."

On smatra da je Kleo zamjenjiv.

"Partizan je i prije njega osvajao titule. On je fantastičan profesionalac koji nam je mnogo donio. Ako ode, trudićemo se da dovedemo adekvatnu zamjenu."

Stanojević je potvrdio da je klub za pojačanja izdvojio najveći budžet do sada, ali i da stručni štab, koji ima veliku podršku uprave, neće žuriti sa dovođenjem igraća. Trener je svojim učenicima, zbog naporne sezone, dao nešto duži odmor, ali i njega će morati da provedu radno.

"Igrači su dobili specijalne satove i individualne programe, po kojima će početi pripreme prije našeg okupljanja."

Partizan će zimske pripreme odraditi u Antaliji i Dubaiju. Stanojević želi da na pripremama ima jake rivale kako bi što spremnije dočekali nastavak Superlige i utakmicu sa Inđijom.

"Igraćemo sve jake utakmice, ne volim za protivnike drugoligaše, trećeligaše...", zaključio je trener Partizana.

(www.mondo.rs - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC