• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OFK Beograd bez struje, grejanja, tribine tonu... Katastrofa slavnog fudbalskog kluba, bori se za goli život

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sumorna stvarnost kluba koji je pre 10 godina igrao protiv Galatasaraja na stadionu na kojem danas nema ni struje ni grejanja. "Padobranci smo na svom stadionu".

 ofk-beograd-nema-struje-grejanje-tribine-tonu-problemi-kluba Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/MN Press

Odavno nije vest da OFK Beograd prolazi kroz ogromne probleme, ali u ovom trenutku deluje da situacija nije bila nikad lošija.

Na stadionu na Staroj Karaburmi nema ni elektriciteta ni brojila zbog dugova, tribine su u katastrofalnom stanju, a tim je u trećoj ligi i posle 16 odigranih kola prvi je iznad zone ispadanja u Beogradsku zonu.

Možda će vas zanimati

Četvorostruki osvajač Kupa SFR Jugoslavije ponekad se pojavi u vestima kroz apel nekoga iz kluba ili u vezi sa nekim akcijom navijača, a sada je u definitivno najtežoj situaciji.

Prvi čovek kluba Nino Došen Majkić tim povodom obratio se javnosti, izneo presek stanja i poručio da su predstavnici OFK Beograda razgovarali sa predsednikom gradske skupštine o rešavanju problema koji sežu i deceniju unazad.

Prenosimo njegovo obraćanje.

"Od aprila 2009. godine, kada je istekao petnaestogodišnji ugovor sa gradom o „besplatnom korišćenju stadiona i pratećih objekata”, klub je postao „padobranac“ na sopstvenom bunjištu na kome je od 1957. godine, dakle čitave 63 godine. Podsetiću samo na jedan događaj kao posledicu navedenog. Klub je imao sredstva da postavi reflektore, krenuli su radovi bez saglasnosti grada, inspekcija je to stopirala, protiv odgovornih iz kluba su podnete krivične prijave, a kao epilog imamo zapadnu tribinu koja zbog započetih radova „tone“, a severna tribina ima iskopan kanal kojim je podeljena na dva dela. Dakle, obe tribine su van upotrebe! Na ogromne račune za struju uticala su dodatno dva faktora - toplane koje su pre 3 godine obustavile daljinsko grejanje zbog ogromnog duga (pa se za grejanje koristi struja), kao i lokali, objekti, stanovi i pojedine članice sportskog društva, koji struju koriste na račun kluba.

Za apartmane, koji su u vlasništvu kluba, u sredu je kompletirana dokumentacija za vraćanje brojila i struje, te se očekuje priključenje početkom sledeće nedelje. Po pitanju stadiona, potrebna je saglasnost grada. Tu smo se našli u lavirintu problema.

Izvor: MN PRESS

Današnji sastanak generalnog sekretara, Zdravka Jokića, sa predsednikom Skupštine grada, Nikolom Nikodijevićem, iskorišćen je da se upozna sa problemima sa kojima je klub suočen. Ispoljio je veliko razumevanje za probleme kluba, kontaktirao nadležni sekretarijat za imovinske odnose, obećavši odgovor i rešenje grada početkom sledeće nedelje. Takođe, o navedenim problemima, obavešteni su predsednici FSS-a i FSB-a. Kao pomoć, sa svoje strane, omogućili su besplatno korišćenje fudbalskih terena na Adi, na čemu smo im veoma zahvalni.

Na kraju, posebno se zahvaljujemo igračima svih selekcija, trenerima, medicinskom osoblju i članovima radne zajednice na ispoljenom razumevanju za rad u vanrednim okolnostima. Nino Došen Majkić, predsednik UO".

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC