• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: "Farmaceuti" zaledili Hamburg

Leverkuzen kao gost pobijedio HSV 4:2 i smijenio Hanover sa druge pozicije, Bajern ubjedljiv protiv Sent Paulija, Keln sve bolji...

 BUNDES: "Farmaceuti" zaledili Hamburg Izvor: MONDO

Derbi 16. kola Bundeslige odigran je na "Imtek Areni" u Hamburgu, koju su domaći navijači na kraju napustili nezadovoljni. Bajer je odigrao savršenu utakmici i zasluženo pobijedio HSV - 4:2 (1:0).

Sidni Sam je doveo "farmaceute" u vođstvo poslije pola sata igre. To je bio jedini pogodak u prvom dijelu, a u nastavku ih je bilo čak pet. Prvo je Arturo Vidal, već na početku drugog poluvremena, zatresao sopstvenu mrežu. Ponadali su se navijači HSV da su njihovi ljubimci spremni za preokret, ali...

Igrači Bajera ostali su smireni i svaku grešku protivnika strogo su kažnjavali. Vidal je golom u 61. minutu ispravio grešku s početka drugog dijela. Samo pet minuta kasnije Leverkuzen je vodio sa 3:1, jer se i Renato Augusto upisao u strijelce. Upravo je mladi Brazilac, svojim drugim golom, u 78. minutu riješio sve dileme oko pobjednika.

HSV je uspio da izbjegne katastrofu zahvaljujući Holanđaninu Eliji, koji je postavio konačnih 2:4.

Leverkuzen je pretekao na tabeli Hanover i Majnc i trenutno je drugi. Na tom mjestu neće ostati samo ako Majnc u nedelju pobijedi Šalke. Hamburgeru je poraz od Bajera bio čak sedmi u šampionatu.

Bajern je na "Alianc Areni" ubjedljivo savladao Sent Pauli - 3:0. Obe ekipe stvorile su puno prilika, s tim što je domaćin svoje uspio da realizuje. Pobjedu Bavarcima donijeli su Hamit Altintop, Filip Lam i Frank Riberi.

Pored tri boda, navijače Bajerna u subotu je obradovala vijest da je Bastijan Švajnštajger produžio ugovor sa klubom na još pet sezona.

Kako prvenstvo odmiče Keln igra sve bolje. "Jarčevi" su nova tri boda osvojili protiv Ajntrahta (1:0). Gol odluke postigao je Kristijan Klemens u 56. minutu. Poslije ove pobjede Keln i Štutgart su zamijenili pozicije, pa su "švabe" sada na 17. mjestu i zaostaju tri boda.

Kajzerslautern i Volfsburg podijelili su bodove - 0:0, baš kao i Hofenhajm i Nirnberg, ali je u Sinshajmu bilo golova - 1:1. Marvin Komper je doveo Hofenhajm u vođstvo, da bi tri minuta prije kraja Kristijan Ajgler izjednačio.

Borusija melje redom... U Dortmund su ove subote svratili gosti iz Bremena, a kući su ispraćeni sa dva komada u mreži - 2:0. "Milioneri" su pobijedili golovima Nurija Sahina u 9. i Šinjija Kagave u 70. minutu. Borusija je ubjedljivo prva i ima čak 11 bodova više od Hanovera.

REZULTATI i PAROVI 16. KOLA:

subota:

Bajern - St. Pauli 3:0 (1:0)
/Altintop 17, Lam (penal) 72, Riberi 79/

Keln - Ajntraht 1:0 (0:0)
/Klemens 56/

Kajzerslautern - Volfzburg 0:0

Hamburg - Bajer Leverkuzen 1:3 (0:1)
/Vidal (autogol) 47, Elia 79 - Sam 30, Vidal 61, Augusto 66, 78/

Hofenhajm - Nirnberg 1:1 (0:0)
/Komper 55 - Ajgler 87/

Borusija Dortmund - Verder 2:0 (1:0)
/Sahin 9, Kagava 70/

nedelja:

Frajburg - Borusija Menhengladbah (15.30h)
Majnc - Šalke (17.30h)

petak:

Hanover - Štutgart 2:1 (1:0)
/Ja Konan 35, 76 - Nidermajer 74/

TABELA: Dortmund 43, Bajer 32, Hanover 31, Majnc /-1/ 30, Bajern 26, Frajburg /-1/ 24, Hofenhajm 24, Ajntraht 23, HSV 21, Verder 19, Nirnberg 19, Kajzerslautern 18, Volfsburg 18, Sent Pauli 17, Šalke /-1/ 16, Keln 15, Štutgart 12, Menhengladbah /-1/ 10 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC