• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mamić: Volio bih da "maznemo" Zvezdu

Prvi čovjek Dinama priželjkuje da "modri" u nekom evropskom takmičenju izvuku Zvezdu, i da je pobjede.

 Mamić: Volio bih da "maznemo" Zvezdu Izvor: MONDO

Dolazak Roberta Prosinečkog za trenera fudbalera Crvene zvezde izazvao je veliku pažnju ne samo u srpskim medijima (razumljivo), već i u susjednim zemljama. Prije svega, u njegovoj Hrvatskoj.

Sada je aktuelna priča o eventualnom prijateljskom duelu Zvezde i Dinama na pripremama u Turskoj, gdje će ići i jedni i drugi u zimskoj pauzi.

Tim povodom oglasio se prvi čovjek zagrebačkih "modrih" Zdravko Mamić.

"Moj stav znate još od 1945. 'Sport i politiku ne treba miješati. Što se mene tiče ja bih igrao, ali nije praktično igrati takvu utakmicu zbog svih problema koji bi se mogli dogoditi. No, evropske utakmice sa Zvezdom ne samo da želim nego ih i priželjkujem. Mnogo bih htio da ih izvučemo u nekom žrijebu (u evropskim takmičenjima) pa da ih maznemo", rekao je Mamić u svom stilu, a potom pljesnuo rukama.

Dok se igrači Dinama pripremaju za duel protiv solunskog PAOK-a u Ligi Evrope, kojim bi mogli sebi da "kupe" evropsko proljeće, Mamić već razmišlja o novoj sezoni. Za njega je ova, bar što se tiče takmičenja u Hrvatskoj već gotova. I svi trofeji su, naravno, "rezervisani" za Dinamo.

"Siguran sam da za Dinamo slijedi sedam 'debelih godina'. Mislim da smo Kup apsolvirali, teško da neko može da pobijedi Dinamo u dvije utakmice. Prvenstvo sam već proglasio završenim prije nego što je počelo. Iako naš trener kaže da pet bodova nije garancija uspjeha, ja ću reći da Hajduk nema nikakvih šansi. Nismo kukurikali kao neki drugi da ćemo biti prvaci, ali kako bi to bilo da Dinamo ne osvoji titulu na stotu godinu svoga osnivanja!? Biće ovo najuspješnija sezona u istoriji Dinama", kaže "vidoviti" Mamić.

Za trenera nema dilemu - Vahid Halilhodžić uživa puno povjerenje. A na ljeto će, kaže Mamić, Dinamo biti još jači.

"Dinamo će na ljeto sigurno biti jači nego sada. Znate da želimo u Ligu šampiona. Kako ćemo to postići još ćemo vidjeti. Raduje me što će Vaha odraditi kompletne pripreme na kojima će moći u potpunosti da sprovede svoje metode treninga. Poslije zimskih doći će i ljetnje pripreme. Bićemo stvarno jaki", obećava Mamić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC