• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trojica najboljih spremni za Srbiju: Škoti ne spremaju iznenađenje za Beograd! (SASTAV)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Biće problema i u taboru gostiju.

 srbija-skotska-sastav-postava-ko-ce-igrati-baraz-kvalifikacije-euro-2020-prenos Izvor: Scott Heppell/AP, Tanjug/AP/Scott Heppell

Reprezentacija Srbije je mogla da bude veoma blizu problema, da Dušan Tadić i svi igrači iz Italije nisu mogli da igraju u ovom terminu namenjenom reprezentacijama. Problem je mogla da ima i Škotska, ali se jedan od njihovih najboljih igrača oporavio na vreme.

Tako će selektor Stiv Klark u Beograd dovesti gotovo najjači tim koji ima i to u formaciji koju Škoti koriste već dugo vremena i dobro je poznaju.

Možda će vas zanimati

Od trojice najzvučnijih imena koje ima na raspolaganju, svi će biti na terenu. Endi Robertson uz levu aut liniju, Kiran Tirni kao levi štoper u formaciji sa tri defanzivca, a Skot Mektomini u centru odbrane. Neobično, pošto to uglavnom ne igra u Mančester junajtedu.

Saigrač Nemanje Matića je u nacionalnom timu prebačen u poslednju liniju kako bi se preko njega iznosila lopta, a defanzivi može da pomogne odličnom igrom u skoku.

Na drugoj strani, pored Kirana Tirnija, to će biti naša prednost. Teško je očekivati da levi bek Škota može u skoku da parira Mitroviću. Kiran Tirni je prethodni ''prozor'' propustio zbog korone, a sada će ponovo biti u timu. On je ove sezone često povređen, uglavnom nekim sitnicama, ali je uspeo da se oporavi za meč protiv Srbije.

Najveća dilema Stiva Klarka biće desni bek, odnosno vingbek u formaciji koju preferira. Dilema je koga staviti u tim, Lijama Palmera koji je nešto bolji ofanzivno ili Stefena O'Donela koji bi trebalo da pomogne u defanzivi.

Klarkovih omiljenih 3-5-2 biće posloženih tek nešto drugačije nego inače, a problem u timu napravila je povreda Rajana Frejzera, fudbalera Njukasla. On je pozvan na spisak, ali je izvesno da neće igrati, pa će Klark morati da se prilagodi novoj situaciji.

Modifikovanu ulogu dobiće Seltikov napadač Rajan Kristi, koji bi trebalo da igra nešto povučenije, gotovo u liniji sa Džonom Mekginom iz Aston Vile. On njihove kreativnosti zavisiće broj stvorenih šansi za Lindona Dajksa.

Novopečeni Škot, inače rođen u Australiji, je prelomio za koju reprezentaciju želi da nastupa, pa će sada imati priliku da u Beogradu postane heroj i novi tim odvede na Evropsko prvenstvo.

Gosti će se u Beogradu, pored kapitena Robertsona, Tirnija, Mektominija i Mekgina uzdati i u sjajne fizički mogućnosti Galagera, destruktivnog Džeka i iskustvo Grifitsa i Mekbrnija koji će šansu čekati sa klupe.

Sudeći po onome što pišu mediji u Škotskoj, Stiv Klark ne pravi nikakvu ''smicalicu'' pred meč sa Srbijom. On će se osloniti na ono najbolje što ima!

SASTAV ŠKOTSKE:

Dejvid Maršal - Skot Mektomini, Deklan Galager, Kiran Tirni - Lijam Palmer, Rajan Džek, Džon Mekgin, Kalum Mekgregor, Endi Robertson - Rajan Kristi, Lindon Dajks

PO KLUBOVIMA:

Derbi Kaunti - Mančester junajted, Madervel, Arsenal - Šefild Vendzdej, Rendžers, Aston Vila, Seltik, Liverpul - Seltik, Kvins Park Rendžers

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC